Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Trend: nog amper online

Trend: nog amper online

Zuchtend en piepend start de computer op. Het scherm flikkert van gitzwart naar fel licht. Daar gaan we weer, denkt-'ie. Zoveel moeite om aan te gaan en vervolgens na een kwartier alweer uitgezet te worden.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dreigtwitteren, 'BAM!' en 101-ing. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

De computer huilt van binnen om zoveel onverschilligheid tegen hem en denkt melancholisch aan vroeger. Hij nog jong en vitaal, in de kracht van het leven, en jij nog enthousiast om de wereld te ontdekken via het vierkante beeldscherm.

Vroeger

Websites als Hyves, Kindernet, Habbo-hotel, Cu2, de TMF-chatbox: ooit was het allemaal de hemel op aarde. Vroeger waren we uren zoet met het klikkerdeklikken en het turen. Net zolang tot je vierkante oogjes dichtvielen bovenop het toetsenbord.

Maar tijden veranderen. For some reason is het klikkerdeklikken bij veel jongeren tegenwoordig beperkt tot een minieme tijdsmarge.

Nu

Nadat de computer eindelijk opgestart is, bekijk je je nieuwe e-mail. Niet zoveel, want het meeste heb je al op smartphone gezien tijdens de wiskundeles. Vervolgens beantwoord je het meest urgente, dan volgt Facebook, je bankrekening, deze prachtartikelen op Scholieren.com en ja, dan ben je wel klaar.

Maar huh, wat moet je dan doen? Een jaar geleden kostte internetten je nog een hele dag door al het verder klikken, maar nu ben je binnen een half uur klaar.

Kostbare uren

Het nieuwe van internet is er blijkbaar af en internet gebruik je nu vooral nog waar het voor bedoeld is: af en toe iets zinnigs opzoeken en that’s it. En zelf vind ik dat absoluut geen ramp, want ik hou ineens zeeën van tijd over. Kostbare uren waar ik veel leukere dingen mee kan doen dan rondzwerven op het wereldwijde web.

Gepubliceerd op 8 februari 2012
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

De reden waarom de computer niet tot amper gebruikt wordt is omdat iedereen smartphones heeft met internet.

10 jaar geleden

K.

K.

Ik denk dat 't komt omdat computers van tegenwoordig zo snel zijn. Je doet nu in een half uur, waar je in 2010 een dag over deed.

10 jaar geleden

S.

S.

Jongens, is het nou wel zo verstandig om op Scholieren.com te adviseren dat mensen het ware leven offline beleven? Dat is natuurlijk niet zo. Een leven zonder Scholieren.com bestaat niet. ECHT NIET!

Zouden er nog bezoekers zijn die mij serieus nemen?

10 jaar geleden

U.

U.

Jullie zouden eens moeten denken aan een mobiele versie van Scholieren.com, of misschien zelf een app!

10 jaar geleden

S.

S.

maak jij 'm ff? overigens zijn we druk bezig met een nieuwe look. daarna is een mobiele site ook wel een goed idee.

10 jaar geleden

J.

J.

Ik denk dat jullie 'KinderTENT' bedoelde in plaats van 'NET'? Want dat ken ik dus wel.

10 jaar geleden

K.

K.

Kindernet was de zender met o.a. Boes Boes en Wickie de Viking. Daar hoorde ook 'n supervette website bij.

10 jaar geleden

G.

G.

Ik ga het liefst achter de computer zitten als ik huiswerk heb, zoals nu. Dan ga ik alles maar even bekijken..........Duurt lekker lang......
Lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wie nog meer!!!!!!!!!!!??????????????????????

10 jaar geleden

G.

G.

Simon, wees niet bang................want...........................ik neem je serieus!!!!!!!!!!!!!!
Ik kijk iedere dag op Scholieren.com en dat vind ik een feest.........echt waar..........Lekker artikelen lezen en reageren natuurlijk!!!!!!!

10 jaar geleden

H.

H.

Los deze op:
Waarom steekt de eend de straat over?

10 jaar geleden