Trend: koptelefoon van €160

Rutger

Vol nostalgie kijk ik terug op de tijd waarin koptelefoons niks zeiden over wie je was of wat je deed. Tegenwoordig is dat wel anders.

Je bent namelijk niks meer zonder een dure Beats by Dr. Dre-koptelefoon. Kosten? Minimaal honderdzestig euro.

Wat krijg je er voor? Status.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dreigtwitteren, 'BAM!' en 101-ing. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Tenminste, zo ging het bij mij op school. Toen de eerste leerling zo'n ding kocht, werd hij 'de jongen met de Beats by Dr. Dre-koptelefoon' genoemd.

Tienerbendes

En dat ze écht geliefd zijn, blijkt uit een nieuwsbericht dat laatst in De Pers stond. Volgens de krant hebben tienerbendes het tegenwoordig gemunt op deze dure koptelefoons. Deze maand zijn er al drie groepen jongeren opgepakt die ze van puberhoofden jatten.

De grootste onzin die ik ooit gehoord heb, als je het aan mij vraagt. Voor wat de dader betreft natuurlijk, maar ook een beetje qua slachtoffer.

Lager verstand

Ik vind het namelijk een beetje raar om met een extreem dure koptelefoon rond te lopen. Je kunt immers zoveel betere dingen doen met honderdzestig euro! Maar belangrijker nog: het is al helemaal bizar dat er serieus mensen met een lager verstand rondlopen die pogen deze koptelefoons te stelen.

Ik hoop dat deze bendeleden snel opgroeien en beseffen dat je geen status vergaart door het jatten van koptelefoons. Want dat is toch alleen maar zielig?! En eigenlijk hoop ik ook dat de eigenaren in gaan zien dat het toch ietwat vreemd is een koptelefoon van honderdzestig euro te dragen, terwijl je amper je eigen geld verdient. 

Gepubliceerd op 29 februari 2012
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

Helemaal mee eens, enorme flauwekul is het.
Ik heb laatst een koptelefoon gekocht voor vijf euro!
Dan kun je dus met die 160 eurootjes 32 van kopen.
Wat heb je dan liever?
Ik wist het wel.
Koop je toch zo'n mega duur rotding, ga je er op zitten (wat mij vast en zeker zal gebeuren). Kapot. Weg honderzestig of meer euro.

9 jaar geleden

H.

H.

voor 5 euro heb je de meest slechte koptelefoon die er maar te vinden is. En je hoort wel degelijk verschil tussen een goede en een slechte. Maar als je 60 euro uitgeeft aan een Senheiser is het geluid net zo goed als een 160 euro Beats. Maar voor 5 euro kan je bij veel house nummers de bas amper horen.

9 jaar geleden

F.

F.

Als je deze headset koop weet je echr wel beter dat je er niet op gaat zitten. en geloof mij als je het geld had, kocht je ze. ipv 5 euro waar wel geluid uit komt maar meer ook niet. of dr dre's ik weet toch zeker dat je de dre's haalt. als je alleen al het geluid hoort.

9 jaar geleden

M.

M.

Heb de koptelefoon zelf ook en het is alles behalve een rotding, al 20x gevallen , paar keer op gaan zitten en ze werken nog steeds geweldig. Er is een groot verschil tussen Beats by.Dr Dre en de 5-euro koptelefonen ; Het geluid van Beats is helder en het stopt al het geruis + als je van wat zware muziek houdt bv: Electro, Drum & Bass i.p.v Justin bieber enz. Dan merk je ook dat de Bass van het liedje verhardt wordt met Beats. Het jatten van zo'n lekkere paar Koptelefonen is idd zielig... en jammer voor die gene die het verloren heeft!

9 jaar geleden

K.

K.

Ik vind 160 euro ook zwaar overdreven, maar merk wel dat hoe meer euri je neertelt, hoe betere kwaliteit je krijgt en hoe langer zo'n ding meegaat.

Hoewel: ik heb nu de oordopjes van Sony ontdekt. Slechts 12 euro, doen het na een half jaar intensief gebruik nog steeds - da's langer dan ik ooit met Apple-headphones heb gedaan. Helaas zijn ze dit weekend gesneuveld tussen de spaken van m'n fiets.

9 jaar geleden

V.

V.

Meh, ik vind het ook nergens op slaan hoor. Iedereen loopt ermee, lekker origineel ook weer. Ik blijf liever uniek.

9 jaar geleden

L.

L.

Opzich kan ik wel snappen dat ze die koptelefoons jatten, je kan der prima geld voor vragen zonder zelf geld ervoor te hoeven neerleggen. Je moet niet alleen kijken naar dat het gejat word en zeggen dat het mensen zijn met een laag verstand. In feite zijn ze slim bezig want hun verdienen er 100/150 euro aan per koptelefoon, mensen met een laag verstand zullen dat niet bedenken.

9 jaar geleden

J.

J.

ik heb zelf een sennheiser van 50 euro, maar 160 euro voor een koptelefoon is wel een beetje overdreven, maar je krijgt er wel een cool uitziende en heeeeeeel chill klinkende koptelefoon voor terug

9 jaar geleden

C.

C.

Haha ik hou het gewoon bij oortjes hoor!

9 jaar geleden

L.

L.

Kwaliteit van die dingen is niet bijzonder, zeker niet voor dat bedrag. Ik heb een soort headset vanaf mijn 14e, de Steelseries Siberia v2. Ik heb er twee moeten kopen aangezien ik eentje na 20x laten vallen, heb gebroken. 2x 80 euro = 160 = 1x Beats headset. Geluid van de siberia v2 is perfect en comfortabel.

9 jaar geleden

B.

B.

En dan ook nog naar slechte gedownloade 64-bit muziek luisteren, dan heb je niets aan die goede kwaliteit koptelefoon...

9 jaar geleden

M.

M.

aaaaaaaaaaaaaaaaah die blauwe koptelefoon is van Justin Bieber <3 hij is morgen jarig!! en word eindelijk 18 <# BIEBER LOVE YOU

9 jaar geleden

N.

N.

Met 160 euris=

Ga ik samen met een vriendin naar Londen, gaan we op cupcake jacht, sterren-stalken, logeren we in een poepiesjiek (lees: poep) hotel aan de Theems, om de dag erna het allemaal te herhalen.

Wie heb een koptelefoon nodig?

9 jaar geleden

B.

B.

Ik vind 160 euro wel wat overdreven voor een betere status. Ik ga zelf vooral voor het geluid en als je dat geluid hoort..... YEAH. Het is wel supergeluid. Ik heb nu zelf Sennheiser-oortjes van €60, wat evengoed erg goed luistert.
Ik zou geen dure Beats kopen vanwege m'n verbeterde nieuwe status, maar enkel voor het geweldige geluid wat eruit komt.

9 jaar geleden

S.

S.

Misschien kunnen we goedkope maar statusverhogende T-Shirts verkopen als Scholieren.com. Tekst op het shirt: "Dit shirt is statusverhogend. Scholieren.com." 20 euro.

9 jaar geleden

M.

M.

8 jaar geleden

E.

E.

ik vind het niet veel en loop ook met zo een koptelefoon en ze zijn gewoon goed dus koop ook gewoon

9 jaar geleden

T.

T.

ik ben het er mee eens dat het stelen laf en zielig is. Maar het geluidskwaliteit krijg je niet terug uit een philips of goedkope sennheiser.
Ik ben er van overtuigd dat iedereen die muziek luistert door een beats,niet meer andere koptelefoons kan waarderen als eerst.

9 jaar geleden

C.

C.

De meeste koptelefoons die je ziet zijn van die neppe uit china voor ongeveer 20 ~ 25 euro.

9 jaar geleden

E.

E.

Jaah moeilijk tezeggen ik vond deze dingen eigelijk al vet voor dat iedereen Er mee ging rond lopen. Maar ik jah ik vind het zlef wel mooier headphones maar jah dan het je het zlefde samsung E of iphone 4 het zelfde maar de iphone is net wat duurder maar het geeft je hoger status en is vetter ondat het van apple is net zo als dhr dre beats of boss wat koop je liever ? 't ligt nou net aan het model zeg nou zelf de iphone 4 is toch net wat mooier dan de samsung E? En dhr dre beats headphones net iets mooier dan de boos headphones?

9 jaar geleden

K.

K.

Vind het zo stom om te zien dat de meeste dit als 'kledingstuk' gebruiken.
9/10 Beats koptelefoons die je ziet hangen gewoon bij iemand om de nek, soms zit het draadje er niet eens in.
Verder vind ik de kwaliteit tegenvallen, en erg stevig zijn ze ook niet... -O-

8 jaar geleden

B.

B.

Kwaliteit is zeker wel goed, als je het vind tegenvallen ben je heel wat duurdere koptelefoons gewend..

En stevig zijn ze ook, wat er evt. kapot aan kan gaan is het draadje die makkelijk vervangbaar is aangezien je er 2 krijgt (allebei kapot - koop 3.5mm kabel bij onderdelenwinkel..)

En als je de koptelefoon zelf kapot maakt ben je gewoon een knuppel, die dingen zijn super sterk/flexibel. En voor de prijs ben je er toch ook voorzichtig mee..

8 jaar geleden

B.

B.

Ik weet niet hoe jullie allemaal bij 160euro komen, maar als het die van de foto is zijn het de Studio's. Deze zijn op de echte Dr. Dre site te koop voor 300euro. (natuurlijk kan je ze wel goedkoper krijgen; rond 250euro, maar de echte zeker niet voor minder)

Maar de kwaliteit is er ook echt naar - No way dat je een gelijkwaardige kan krijgen onder de 100euro (de andere 150-200euro betaal je voor de naam/merk).

8 jaar geleden

M.

M.

ik heb een beats by dr dre studio HD, 300 euries, super kwaliteit muziek, geen geruis en een mega bass (ik luister vooral hardstyle, dus komt goed van pas). ook ziet hij er best vet uit en zit comfortabel. ik heb nog nooit gemerkt of gehoord dat iemand da ding van me hoofd wou jatte of dat het bij iemand anders is gebeurd, terwijl ik in een van de meest criminele steden van brabant woon. @deesiree probeer eens zo'n koptelefoon en vergelijk het met je 5 euro rommel.

8 jaar geleden

S.

S.

jullie snappen er niets van. koptelefoons zijn echt iets van de jaren 80 en zijn nu helemaal terug aan het komen omdat mensen er gewoon stoer mee willen doen; volgens mij denken ze namelijk dit: "ik draag een koptelefoon maakt me toch niet uit wat jullie over me denken. muziek is alles wat telt kijk hoe stoer ik ben het kan me allemaal toch niets schelen!" en zo is het begonnen.

8 jaar geleden

-.

-.

Beetje kortzichtig bericht, natuurlijk zullen de bendeleden niet 'opgroeien', ze verdienen gewoon goud geld aan het stelen van dingen, dat heet criminaliteit.

8 jaar geleden

W.

W.

ik vind de kwaliteit zwaar tegenvallen.
voor de prijs kan je beter krijgen, en voor goedkoper hetzelfde en beter.
ik heb behoorlijk wat ervaring met geluid, heb een paar krk studioheadphones(professioneel merk) en sennheiser cx880, ook prima oortjes.
beats zijn zwaar overrated en pure onzin, als ze echt goed zouden zijn, vind ik 160 euro voor geluid niet eens zon probleem.

8 jaar geleden

I.

I.

Ik heb een koptelefoon van €30 van het merk Trust.
Zeer goedkoop, maar goeie geluidskwaliteit.
Veel bass bij spellen enzo.

8 jaar geleden

H.

H.

waarschijnlijk heeft 90% van de kinderen hier niet eens zo een koptelefoon, en dan moet je er dus ook niet over mee gaan praten van; slechte kwaliteit, niet sterk dit dat. Ga eerst maar eens zo een ding uitproberen in bijv. een Apple store voordat je erover gaat lullen!
En ja, sommige mensen kopen het inderdaad voor status en dan ben je ook wel een lozer maar veel mensen ook niet. En sennheiser heeft betere en tegelijkertijd goedkopere headphones, maar die zien er dan ook ( naar mijn mening ) belachelijk uit. De bass van de beats zijn gewoon heerlijk en ik kan het volledig begrijpen als je er eentje koopt.
en over dat het geen sterke headphones zijn is helemaal onzin, zoek maar op youtube en je ziet dat die dingen niet om te buigen zijn.

later

8 jaar geleden

N.

N.

De helft van deze mensen die het hebben over hoe erge geld verspilling het is, hebben waarschijnlijk nog nooit een beats by dre koptelefoon vast gehad. Ik heb de Beats By Dre Studio koptelefoon en die kost 300 euro. Ik ben er superblij mee en de geluidskwaliteit is prima. De halve school zeurde een half jaar geleden dat ik mijn geld verspilde, maar nu loopt bijna iedereen rond met een Beats By Dre Solo of Solo HD koptelefoon. Koptelefoons van Sennheiser enzo zijn ook goed, maar bij Beats betaal je ook voor de naam en ik vind dat ze er mooier uitzien.

8 jaar geleden

D.

D.

lol de beats studios zijn 250 euro!
De kleinere zijn 160 euro, waarschijnljk zijn ze dan nep.

8 jaar geleden

W.

W.

lol die beat by dre kunnen echt de kelere krijgen xD
ik heb een koptelefoon van 50euro, heb hem vergeleken met een dre en mn kwaliteit is net zo goed las die dr drol... misschien zelfs wel beter. echt mensen betalen alleen mar voor het stikkertje ;)

8 jaar geleden

(.

(.

haha.
Ik vind het inderdaad zo belachelijk, en de muziekkwaliteit vind ik ook niet helemaal te gek of zo, ik luister liever sony, misschien niet zo 'cool' en 'mooi' maar dan is muziek ook écht muziek, op school, als ik al supersociaal muziek zou gaan luisteren, doe ik oortjes in, makkelijker in en uit te doen en mij maakt status dus echt zo niks uit..

8 jaar geleden

S.

S.

Het zijn ook vooral van die mensen die niks anders luisteren dan top 40. Maar verderzijn het best mooie dingen, goed geluid ook.

8 jaar geleden

I.

I.

Ik heb voor sinterklaas (surprise) oordopjes gekregen...
Die dingen zijn ook geen *** waard (waren namelijk supergoedkoop).

Bij hoge tonen piepen ze, vielen laatst half uitelkaar en hebben een kleine ruis... Van zoiets word niemand blij.

Al is 160euro ietwat te extreem...
En kun je naar mijn idee voor de helft van de prijs (80,-) (wat overigens ook al veel is) Zeker wel een kwalitatief goede koptelefoon krijgen..

Design dat ten koste van kwaliteit gaat,, of ten koste van je geld.. is jammer.

8 jaar geleden

M.

M.

Och, mijn moeder betaalt die 160euro toch?

En ik vind dat Justin Bieber geweldig klinkt door de koptelefoon.

Al luister ik nooit muziek, heb hem alleen om m'n nek hangen om op te vallen.

((Ja, okee, dit is puur sarcasme.))

8 jaar geleden

Y.

Y.

Ik snap niet waarom Beats zo gewild is bij alle jongeren, ik bedoel iedereen zegt dat beats professioneel studio geluid heeft en dat ze lekker zitten om de oren.
Die dingen kosten een vormogen en ze zitten veel te los en de kwaliteit van het geluid is ook niet geweldig.
Ik heb een urbanears plattan die je al kan krijgen vanaf 30 euro en het heeft veel beter geluid en het zit veel strakker.

Ps ik ben 13 jaar

8 jaar geleden

A.

A.

aaah beatss ze zijn zo mooi

8 jaar geleden