Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Trend: dj worden

Trend: dj worden

Jongensch. Toen ze vijf jaar oud waren, wilden ze politieagent of brandweerman worden.

Tegenwoordig, als ze op de middelbare school zitten, willen ze allemaal maar één ding: DJ worden.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dreigtwitteren, 'BAM!' en 101-ing. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Zelfs op Scholieren.com struikel je soms over de scholieren-DJ's. Laatst interviewden we wonderkind en DJ Erik Arbores en gaf een gast uit Hoogeveen vijf tips om succesvol DJ te worden. Op mijn school lopen twee DJ's in de dop rond: Luuk (17) en Simon (16).

DJ online

Hoe dat zo? "Ik ben eigenlijk eerst begonnen met het produceren van wat mixjes, net als Simon," legt Luuk me uit.

En dat lijkt niet zo heel ingewikkeld. In een notendop: je downloadt een mixprogramma op je computer en gooit je mixjes online op SoundCloud. Mensen luisteren dan (hopelijk) naar je muziek, en zullen zich dan op je abonneren als je in de smaak valt.

Hij vervolgt: " Daarna kreeg ik voor mijn verjaardag een goedkoop mixertje, en ben ik gaan kijken of het DJ'en echt wat voor mij was. Zo kwam ik erachter dat het eigenlijk wel lachen was. Later ben ik met Simon veel samen gaan mixen. We produceren vooral Dutch House, Electro House en Progressive."

DJ live

Maar wat is er nou zou leuk aan het mixen van muziek? Simon begint te glunderen: "Het is gewoon mooi om nummers samen te voegen en reacties van de mensen op jouw muziek te krijgen. Ze gewoon los zien gaan op jouw eigen mixjes."

Luuk (links) aan het draaien met Simon (rechts)

Luuk en Simon gingen voor het eerst live draaien op een verjaardag. Daardoor zijn ze in contact gekomen met een kroegbaas, waar ze nu vaak mogen draaien.

Talent vereist

Maak ik als meisje ook kans op zo'n glanzende DJ-carrière? Volgens de heren is het niet heel erg moeilijk, maar moet je er wel degelijk een muzikaal talent voor hebben.

Dan denk ik dat ik nog beter brandweerman zou kunnen worden. Net als de jongens vroegâh.

Benieuwd geworden naar het werk van Luuk en Simon? Klik hierrr!

Gepubliceerd op 28 december 2011
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

Wauw chille mixjes, thanks!

10 jaar geleden

G.

G.

Chille. Ik heb nooit DJ willen worden. Ik word schooljuffrouw.HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

10 jaar geleden

T.

T.

Idd dat klopt als ze dat willen worden kunnen ze gerust ook solliciteren op www.radiocrazysun.be wij zoeken nog veel dj's!

9 jaar geleden