Tot over mijn oren verliefd

Tot over mijn oren verliefd

Door Noah

Ik ben verliefd. Zo verliefd als 't maar kan. Ik was het al een tijdje, maar sinds een jaar is die liefde wel heel sterk opgebloeid. Ik verlang er de hele dag naar mijn liefste weer vast te kunnen pakken. Als ik thuiskom na een dag school, staat mijn roomsoesje braaf op mij te wachten. Te wachten tot ik hem innig in mijn armen neem.

Wij zijn één: hij en ik. Kunnen niet zonder elkaar. Ik ben niet alleen verliefd op zijn stem, maar ook op zijn vorm, zijn prachtige glanzende kleur en de manier waarop hij altijd zichzelf is, een eigen geluid heeft.

"We zijn al bijna drie jaar samen," fluister ik mijn geliefde toe. "En we hebben nog altijd zoveel plezier samen! Je verveelt echt nooit" voeg ik er verliefd kijkend aan toe. Ik vertel 'm dat ik hem nooit meer wil laten gaan, terwijl ik zachtjes een kusje op zijn hals neerplant. Met mijn stem en zijn klanken vormen wij samen en formidabel duo. Daar kan niemand tegenop. 

We hebben zoals in de meeste relaties zo onze ups and downs gehad, maar dat heeft ons alleen maar sterker gemaakt. Ik heb een tijdje iemand anders gehad, maar ik ben nou eenmaal niet zo goed met piano's. Bovendien was hij te groot voor mij, dus ik zag al snel dat mijn eerste geliefde toch echt de ware voor mij was. Sinds onze gezonde pauze zijn we onafscheidelijk. Geen minuut zonder mijn muze in mijn gedachten. 

Doktersafspraak

Sinds een paar weken gaat het echter wat slechter met mijn grote liefde, hij wordt oud. Niet van binnen, nee zeker niet. Mijn amore klinkt nog als een engeltje. Zijn mankement zit aan de buitenkant; een afspraak met zijn dokter is inmiddels al gemaakt. Hij zal voor jou, mijn liefste, je snaren vervangen en ervoor zorgen dat je weer als de oude bent. Het spijt me dat ik te veel op je heb gespeeld liefste. Daarom schrijf ik dit stuk voor jou. Zodat je nooit vergeet hoe geweldig ik jou vindt, ondanks dat ik af en toe geen tijd voor je heb. Ik hou van je mijn lieve gitaartje. Samen gaan wij het maken.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Noah aan de beurt. En we werken veel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 20 september 2013
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

Ik was twee weken op vakantie en het eerste wat ik deed, was mijn basgitaar een kus geven. ^_^

8 jaar geleden

O.

O.

love it, super geschreven en heel leuk bedacht:)

8 jaar geleden

M.

M.

hahaha gekkerd :p

8 jaar geleden