Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 3 minuutjes.

 


Naar de vragenlijst

Tolereer de frietkraam niet langer!

Door Justine

Er komen weer nieuwe gevaren om de hoek kijken bij ons, kwetsbare jeugd. We kunnen het met z'n allen niet langer tolereren: de verloedering, criminalisering en achteruitgang van ónze toekomst.

Stappen moeten ondernomen worden. De overheid moet nu écht eens een keer gaan ingrijpen. Hoe kunnen we toekijken terwijl onze levens uit elkaar vallen door bepaalde afgrijselijke zaken in het straatbeeld?

Waar heb ik het over? FRIETKRAMEN NATUURLIJK. Wij prachtige, gezonde, onschuldige, lieve, fijne jongeren gaan zonder enige kwade bedoeling naar school en zien onderweg deze walgelijke fenomenen. We kunnen natuurlijk niets anders dan onszelf overgeven aan dit kwaadwillige lust. Dik worden we. Moddervet.

Verstandige provincie

Onze levens zullen langzaam ten onder gaan aan obesitas. Onze toekomstplannen vernield. Hier moet een einde aan komen. Gelukkig verbiedt de enige verstandige provincie van ons land, Groningen, het al. Kramen met frituur zijn tegenwoordig verboden binnen een straal van 250 meter rond scholen. Een prachtig voorbeeld van verstandige wetgeving. 

Van mij mag het nog wel een stapje verder gaan, hoor. Want wat doen die bankjes bij scholen? Hoe kan men dit toelaten? Altijd zie ik er kinderen op roken. Verbieden die bankjes. Of ze drinken er energydrinks op. Nog zoiets. Hoe kunnen wij tolereren dat er supermarkten in de buurt van scholen liggen? Dit kan niet. Daar verkopen ze dingen zoals snoep. En chips. En frisdrank. En ALCOHOL EN SIGARETTEN! Er moet minimaal een 7-kilometerverbod van supermarkten en bankjes bij scholen, zodat leerlingen er niet naartoe kunnen fietsen. De criminaliteit en schande moet zo ver weg mogelijk van onschuldige jongeren blijven.

Kinderen vermoorden

En dan nog zoiets: kebabzaken. Praat me er niet over. Kinderen vallen bij bosjes neer door de bacterie die in deze zaken rondwaart. Verbieden die handel. Of wil je misschien een hele generatie vermoorden? Nee, hè. Een algeheel verbod binnen een straal van, laten we zeggen, 15 kilometer rondom scholen? En die afgrijselijke 'koffieshops'. Ze verkopen er niet eens koffie. Maar wiet! Wiet! In de buurt van een school! Hoe is dit mogelijk?! Onze hersencellen gaan ten onder door deze vreselijke drugs. Je zakt zo van vwo naar vmbo. Het ligt natuurlijk niet aan onszelf. Die verleiding kunnen we gewoon niet weerstaan. Weg ermee.

En busstations? Wat moeten we daar nou mee in de buurt van scholen? Dan fietst natuurlijk niemand meer naar school. Dan gaan al die kinderen met de bus. Met onderweg nog een patatje, een jointje, een enerygdrankje, bier, een sigaret, met chips en snoep. En ijswinkels! Mijn god! Soms rijdt er zelfs een ijscoman langs de school! Dan kun je leerlingen net zo goed gewoon gelijk vetmesten. Verbieden dat ijs. Veel te veel suiker. 

Die provincie Groningen, daar kunnen we echt wat van leren. Nu alleen nog maar een verbod op bankjes, supermarkten, kebabzaken, drankwinkels, tabakswinkels en busstations. Nog even en onze toekomst is gered. We zijn d'r bijna.

Gepubliceerd op 5 juni 2013
ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Pim

Pim

Gaaf stuk Justine! Het mag wel eens stoppen met die betutteling. Al merk ik wel dat ik 20x meer naar de Appie Heijn ga sinds m'n school er tegenover zit...

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

V.

V.

de volgende generatie is toch al verpest, niks meer aan te doen. twitter moet verbodenworden met hun YOLO, hierdoor gaan kinderen juist ZICHZELF vermoorden. dit vind ik iets erger.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

Hahahaha, wat kun je de betutteling in Nederland toch prachtig verwoorden. Respect man!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Prachtig sarcasme, cynisme zelfs. Ben het helemaal met je eens dat de overheid veel te veel ingrijpt en dat alles voorgekauwd moet worden...

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

In de een na laatste alinea staat: enerygdrankje (=energydrankje). Mooi stuk!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

geweldig sarcasme

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

dit sloeg nergens op

6 jaar geleden

Antwoorden

R.

R.

Het was sarcastisch bedoeld heah, het was trouwens een geweldig stuk.

6 jaar geleden

gast

gast