Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jij ermee omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! šŸ˜·šŸ¦ šŸ«

Doe mee

Toekomst: flexi-vakanties

Rutger II

Waar is die beloofde horrorwinter? Het is januari, maar voelt als herfst. Oud & Nieuw vierde ik buiten in mijn T-shirt.  

Het weer spoort niet meer: de lente was 100% zomers, maar in de zomervakantie regende het alsof het herfst was.

Hoog tijd om onze schoolvakanties daarop aan te passen.

Want ook de herfst was geen herfst. Terwijl we dagelijks met overstroomde, zompende schoenen de school binnen hadden moeten lopen, was het enige dat overstroomde een hoop kletsnatte oksels. 

Arabische lente

Het lijkt wel of het weer haar eigen Arabische lente viert. De ordelijke seizoensstructuur van vroeger is verleden tijd, en ook voor de Arabische lente boeide het niet wat voor weer het was op het moment dat Khaddaffi z'n laatste woorden uitsprak. 

Vakantieweer!Moeten we dan toch maar klimaatbewuster gaan doen, in de hoop dat het klimaat dan wat kalmeert? Gymles op energieopwekkende hometrainers? Koude koffie schenken aan docenten? Bij natuurkunde één felle lamp maken die dankzij een hele hoop spiegels in de hele school schijnt? Ehm... tja.

Schoolvakanties aanpassen

Ik heb een veel beter plan. Misschien moeten we accepteren dat 'seizoenen' alleen nog iets betekenen in Wordfeud - met de Z op de drie-keer-letterwaarde natuurlijk. Dan proberen we níet de puinhoop terug te draaien, maar passen we ons gewoon aan. Inclusief onze schoolvakanties.

Met andere woorden: we blokken gewoon door in de zomervakantie, totdat de zon eindelijk een keer gaat schijnen en dat misschien wel tot begin oktober blijft doen.

Valt de sneeuw al in november? Prima, dan begint per direct de kerstvakantie. Krokusvakantie? Die doen we pas als die bloemetjes écht uit de grond schieten.

Eindelijk échte vakanties

Dan hoef je niet langer geschiedenis te leren met pittig grote zweetplekken onder je oksels, of in de stromende regen verplicht zomervakantie te vieren. Nooit meer in de sneeuw naar school fietsen, maar wél de hele 'wintervakantie' lang verstoppertje spelen met sneeuwpoppen.

Met onze waanzinnig betrouwbare weerberichten en weer-apps kunnen we tonen dat ‘flexibel’ zijn niet alleen heel veel punten oplevert, maar ook gewoon heel chill is.

Dit wil ik dus niet meer.

Het regent zonnebrand

In de vakanties mag het dan sneeuwen en zonnebrand regenen, maar verder niets. Dan krijgen we zulke heerlijke vakanties dat we nog ‘ns écht naar buiten gaan.

Daarbij hoeven we niet meer massaal het vliegtuig in te stappen voor warm weer, dus mogen de leraren hun koffie gewoon weer dampend naar binnen klokken. En die berg die in Nederland gebouwd zal worden, zorgt dat niemand meer naar Oostenrijk hoeft.

En alsof het allemaal nog niet mooi genoeg is: 's zomers lekker slapen in je tentje zonder wakker schrikken van het onweer of dat zeiknatte tentdoek. Zo eenvoudig kan een heerlijke vakantie zijn, toch?!

Gepubliceerd op 19 januari 2012
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Zo'n goed idee en dan kan ik het niet uitstaan dat er niemand ff een reactie plaatst. Bij deze Rutger II, om die vervloekte nul kwijt te raken. We houden van je.

8 jaar geleden

R.

R.

SIMON!! BEDANKT!!
Mijn lijdensweg van het dagenlang op F5 drukken is beƫindigd. Mijn leven heeft weer zin.

8 jaar geleden

S.

S.

gaan we doen

8 jaar geleden

J.

J.

Ik ga altijd bijzonder graag op vakantie het liefst naar een plek waar de meisjes nog onbevangen zijn en de rokjes nog kort!! ghehe

8 jaar geleden

K.

K.

Gewoon iedereen vakantie geven is het beste

8 jaar geleden

X.

X.

Ja, geniet er maar van! (: Ik vind het hakrktiste jammer dat ik het lieve, warme en knuffelige wereldje van De Passie moet gaan verruilen voor de grote mensen wereld. Ik had er best nog wel een jaartje willen rondhangen.

8 jaar geleden