To-do voordat ik doodga

To-do voordat ik doodga

Volgens een website die je sterfdatum berekent, ga ik dood als ik 93 ben. Voor het zover is, heb ik de komende 76 jaar nog een hoop dingen te doen.

En daarom heb ik een bucketlist gemaakt: een lijstje met dingen die je per se wilt doen voordat je tussen zes plankjes of in as verdwijnt. Try before you die, dus.

Gaat het mij lukken?

Meedoen aan een talentenjacht

Zoals mijn bio het beschrijft, lijkt me het hilarisch om eens aan The Voice of Holland mee te doen. Ik wil op zich wel door naar de volgende ronde, maar absoluut niet verder hoor. Als ik überhaupt al word toegelaten tot de Blind Auditions...

Huisje, boompje, beestje

Later. Ooit zal ik trouwen met de man van mijn dromen, die mij dan ten huwelijk vraagt op het strand van Hawaï. Hij is ongelooflijk knap, rijk, lief, slim en zorgt voor hele mooie kindjes. Ik zorg dan voor het brood op de plank, hij past naast z'n werk met liefde op de kinderen.

Ik ook wel eens, maar eerst gaan we trouwen. De dag is perfect en iedereen valt steil achterover als ze mijn trouwjurk met hakken à la Sex and the City zien en gigantische split bij mijn been. En mijn man ziet er - as usual - ook uit om door een ringetje te halen.

Schrijven voor LINDA.

Eerst wilde ik 'de beste journaliste die Nederland of de wereld ooit gekend heeft' op dit lijstje zetten, maar laten we maar klein beginnen. Ik moét gewoon een keer voor het blad LINDA. schrijven voordat ik sterf. Na dat te hebben gedaan is de stap naar de beste journalist worden zo gemaakt, toch?

Mijn diploma halen

Een diploma is ook best handig dan. En ook al is de langstudeerboete net afgeschaft, ik haal mijn studie toch bij voorkeur binnen vier jaar. Dan heb ik nog 72 jaar over voor al het andere. 

Parachutespringen

Last van hoogtevrees heb ik niet (alhoewel, mijn balkonnetje op de achtste verdieping is toch best hoog...), dus het lijkt me echt awesome om parachute te springen. Of te bungeejumpen, waarvan ik de 'lichtere' versie al eens heb gedaan: toen werd ik met een elastiek zo'n vijftien meter de lucht in geschoten. Dat was best leuk.

Rondreis door Amerika

Amerika heeft me altijd al gefascineerd. The American Dream, de verkiezingen, de prachtige realityshows die ze daar hebben geproduceerd: als kan daar groter, mooier, beter dan hier. Ik zou er nooit willen wonen (het zorgstelsel daar is vergeleken met Nederland ronduit kut), maar ik wil toch ooit eens naar New York, Los Angeles en San Francisco. En daar wil ik dan nog een keer trouwen, maar dan met mijn beste vriendin of zo. Die trouwaktes zijn hier toch niet geldig.

In een bad vol chocola

Als ik eenmaal weer gescheiden ben, gereisd heb en een goed CV heb opgebouwd, wil ik in een jacuzzi met warme chocolade liggen, vol met aardbeien, marshmallows en popcorn. Een aantal knappe mannen met ontbloot bovenlijf zorgt voor het drinken en waait met een palmblad mijn hoofd koel. Ondertussen voeren ze me wat aardbeien uit de jacuzzi en word ik voorzien van massages. Mijn vriendinnen mogen ook mee. Zo aardig ben ik dan ook wel weer.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Gepubliceerd op 7 oktober 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

you are everything that's wrong ever

9 jaar geleden

M.

M.

Ik vrees dat je toch echt zelf voor die kindjes moet zorgen.

9 jaar geleden

M.

M.

*copy* *paste*

9 jaar geleden

M.

M.

Geniaal, vooral dat laatste haha. x

9 jaar geleden

L.

L.

John, het enige wat fout is - is jouw Engelse grammatica.

9 jaar geleden

M.

M.

De snelweg over rennen.

... Oh wacht.. ;D

9 jaar geleden

H.

H.

Zal dit stuk zeker aan je toekomstige man aanraden. 'Als ik weer gescheiden ben...' Top idee!

9 jaar geleden