Tips voor een regenachtige flutzomer

Tips voor een regenachtige flutzomer

Ah, de zomer: zand tussen je tenen, ijsjes eten en mooie meisjes in bikini's. Althans, dat is een Zuid-Spaanse zomer in romantische komedies. De Nederlandse zomer is vooral regenplassen, warme chocomel en meisjes in a-sexy regenjassen.

Jep, het kan flink regenen in de zomermaanden. Maar geen paniek: je kunt alsnog een leuke zomer beleven, mits je de juiste activiteiten inplant. 

Tip 1: Ga naar een tropisch zwemparadijs

Het zeewater in Nederland is lang niet zo warm als in andere landen, laat staan als het rotweer is. Oplossing? Een tropisch binnenzwembad. 

Voordelen: Geen last van kwallen, zand in je eten of pijnlijk verbrande schouders. Ook hoef je voor een patatje niet een kilometer te lopen. 

Nadelen: Palmbomen zijn van plastic (geeft toch een minder goed vakantiegevoel), in plaats van een frisse zeelucht ruik je continu chloor en zonnebaden heeft geen zin zonder de zon. 

Tip 2: Vier vervroegd Kerstmis

Normaal zitten Scholieren rond Kerst volgepland met toetsen die ze moeten leren voor na de vakantie en is iedereen ontzettend gestrest door de drukke decembermaand. Nu het toch regent en koud is, is een vervroegde Kerst helemaal geen slecht idee!

Voordelen: Je kunt genieten van het kerstfeest zonder gestreste ouders en overvolle supermarkten en je hebt geen last van moordneigingen door de zeikstem van Mariah Carey op de radio.

Nadelen: Voor een kerstmuts is het veel te warm, een witte kerst krijg je alleen als je piepschuim uitstrooit in je voortuin en Home Alone wordt niet uitgezonden op tv (of is dat juist een voordeel?).

Tip 3: Kampeer binnen i.p.v. buiten

Regen en kampeerveldjes zijn vaak elkaars grote vijanden: binnen no-time wordt de camping een modderpoel en drijft je tent het veld af. Als buiten geen optie is, waarom dan niet binnen kamperen? In de woonkamer bijvoorbeeld.

Voordelen: Kunnen douchen zonder vreemde zwarte haren in het doucheputje, je tent wordt geen verblijfplaats voor mieren, muggen of enge spinnen en als je naar de wc moet, hoef je niet met een toiletrol de hele buurt te doorkruisen.

Nadelen: Op een verlepte kamerplant na zie je geen natuur en je zult alsnog de deur uit moeten om iets leuks te gaan doen, want buren heb je niet op een woonkamercamping.

Tip 4: Ga barbecueën in huis

Voor mij is de zomer onlosmakelijk verbonden met barbecueën in de achtertuin. Door de regen wordt dat alleen iets lastiger in de zomer. Toch genieten van een lekkere hamburger? Ga dan barbecueën in huis met een grillpan of de oer-Hollandse gourmet. Let wel op: gebruik nooit een echte barbecue in huis, in verband met brandgevaar.

Voordelen: Je krijgt geen dikke rookwolken in je gezicht, er zijn geen irritante rondzoemende wespen en het stinkt veel minder.

Nadelen: Irritante parkieten kun je alsnog niet op de barbecue gooien en als je niet de afzuigkap aanzet, blakert het plafond zwart.

Zo zie je maar weer: ook in een flutzomer vol regen zijn er genoeg dingen die je wél kunt doen. Word je nou tóch helemaal depri van regen, boek dan een last-minute naar een tropisch toekietoekie-eiland met veel palmbomen. Fijne zomer nog!

Gepubliceerd op 9 augustus 2016
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.