Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Tim de Kasteelheer

Tim de Kasteelheer

Door Tim

Sinds kort doe ik aan schermen. Of nou ja, ik oefen een beetje voor een toneelstuk. Voor wie nog nooit van schermen gehoord heeft: je zwiept een beetje met een sabel, wat enger klinkt dan het is. Maar wanneer ik zo'n sabel vasthoud en m'n tegenstander in de ogen kijk voel ik me machtig. Oppermachtig.

Met een wapen in mijn hand komt direct het beeld in me op van één-tegen-één-duels. Met eer iemand te lijve gaan: veel mooier dan op een knop drukken.

Eigenlijk wil ik in een kasteel leven. In de middeleeuwen. Formaatje Muiderslot, met de looks van het kasteel van Doornroosje en wijngaarden à la Chateau de La Garde. Ik wil op stand leven, met een koets rondgereden worden en elke vrijdagmiddag op de koffie bij de Koning. Lekker de baas spelen over een stad, geld verdienen met 'diplomatiek zijn' en door belastingen te innen. En ik wil ten strijde trekken tegen eender wie Heer Tim niet gehoorzaamt.

Ontdekken

Natuurlijk, die middeleeuwen hadden zo ook hun bloederige kanten. Er waren altijd oorlogen, en als je niet stierf in de strijd ging je wel dood aan enge ziektes die we nu niet meer kennen. Maar ik vind het een mooi idee dat er toen nog iets te ontdekken viel. Amerika sprak tot de verbeelding, de wetenschap was iets heidens en iets als etiquette was nog niet uitgevonden.

Tegenwoordig is er niets nieuws meer om te ontdekken. Elke stam in de jungle is bekend, we kunnen inmiddels alles verklaren, mensen van adel hebben anno 2013 geen bevoorrechte positie en iedereen leeft blij hand in hand met elkaar. Geen speld meer tussen te krijgen.

Dromen

Bij gebrek aan tijdmachines en paardrijvaardigheid blijf ik gewoon maar dromen óver kastelen, avonturen, onontdekte gebieden, gevaarlijke tochten als in 'Brief voor de Koning' (fantastisch boek trouwens) en verdiep me in het enige onveranderde middeleeuwse wat we kennen. En af en toe zwiep ik met mijn sabel. 'En garde!'

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2013? Wat zijn de tien beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Grote Scholieren.com Jaaroverzicht.

Gepubliceerd op 29 december 2013

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

'Vind ik leuk'

8 jaar geleden

N.

N.

"iedereen leeft blij hand in hand met elkaar" >> Jij hebt een wel een heel erg naïef wereldbeeld. Dat we inderdaad in Nederland geen oorlog hebben, wil niet zeggen dat er op een andere plekken geen oorlog is. Als je zo nodig avontuur wilt hebben, ga dan daarheen. Dan zul je wel zien dat je niet zo oppermachtig bent met je sabeltje ;-)

8 jaar geleden

W.

W.

Jij bent echt een rare man met je zwaardje...beetje apart dit sorry!

8 jaar geleden