Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Theater voor bejaarden? Onzin!

Theater voor bejaarden? Onzin!

Onlangs ging ik naar een toneelstuk voor jonge mensen. Het was sterk geacteerd en ik had een leuke avond. Het enige wat ik niet snapte is dat de zaal vol dertigers zat. Terwijl het stuk voor jongeren bedoeld was. Waarom zaten zij niet in de zaal?

Het maakte me tegelijkertijd nieuwsgierig. Waarom gaan zo weinig jongeren naar het theater? Ik vroeg het aan een aantal klasgenoten en het oordeel was vrij duidelijk: 'Theater is saai', 'het is voor bejaarden', 'je kunt al acteurs op tv zien' en 'je kunt een toneelstuk niet op pauze zetten'. Op de laatste twee punten moest ik mijn klasgenoten gelijk geven: je kunt inderdaad acteurs op tv zien, en nee, je krijgt geen afstandsbediening tijdens een toneelstuk. Maar theater saai?!

Misschien hebben ze een verkeerd beeld bij theater. Natuurlijk is twee uur lang Griekse Tragedie ook niet mijn ding, maar er is zoveel meer. Daarom hierbij een aantal redenen om toch eens te gaan. Wie weet ben je daarna wel om!

  1. De beleving

3D films zijn al jaren een groot succes. Waarom? Omdat je het dan echt beleeft. Nou, in een theater is het ook 3D, maar dan heb je niet zo’n irritante, niet-sexy bril op je neus. In een bios moet je vaak erg lang wachten voor de reclames voorbij zijn en het hoofdprogramma begint. Daar heb je in een theater geen last van.

  1. De prijs

Veel jongeren denken dat naar het theater gaan heel erg duur is. Een musical van Joop van den Ende is ook vrij prijzig maar een kleinere voorstelling is al een stuk goedkoper. Theater is meestal goedkoper dan een concert.

  1. De interactie

Heb je wel eens meegemaakt dat Johnny Depp je tijdens de film vroeg naar jouw mening? Ik niet in ieder geval, maar bij theater is er soms wel publieksparticipatie. Zo vroeg een cabaretier mij een keer waar ik woonde. Daar ging-'ie vervolgens een lied over maken. Wat je ook ziet is dat acteurs tijdens een voorstelling het publiek ingaan. Dat maak je niet mee achter je pc! Ook kun je na afloop van de voorstelling op de foto gaan of met de acteurs kletsen.

Waar wacht je nog op?

Genoeg redenen dus om naar het theater te gaan. Laat je dus verrassen en koop gewoon eens een kaartje. Ik weet zeker dat je dan straks blij bent dat je 't stuk niet op pauze kunt zetten! Veel plezier!

Gepubliceerd op 31 maart 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Noah

Noah

Helemaal, volkomen, 101% mee eens!

8 jaar geleden

L.

L.

Ik zat een paar maanden geleden bij een live uitzending van Coriolanus (een shakespeare toneelstuk, opgevoerd in engeland) en de zaal zat vrijwel helemaal vol met jongeren. Al kwam dat misschien door een shirtless Tom Hiddleston.

8 jaar geleden