Talent-alert: Fiets, de film

Talent-alert: Fiets, de film

Ik hou wel van een humoristisch filmpje en een paar experimentele, creatieve scholieren. Daarom ben ik meteen gaan youtuben toen Bas de Sterke, een collegaatje, vertelde over hun zelfgemaakte filmpjes. En toen hij tussen neus en lippen door vertelde dat ze vorig jaar het NOFF (Nationaal Online Filmfestival) hebben gewonnen, was ik natuurlijk helemaal nieuwsgierig.

Een fiets, dramatische muziek en goed montagewerk: allemaal ingrediënten van het filmpje 'Fiets!' Er wordt niet gesproken, maar de gezichtsuitdrukkingen van de spelers zijn duidelijk genoeg. Woorden zijn niet nodig. De muziek maakt het filmpje dramatisch, maar ook weer heel erg melig. In het begin snap je misschien het nut van het filmpje niet, maar dat komt allemaal goed met het verrassende einde.

Spelers in het filmpje zijn Anne Eva Lagewaard en Bas de Sterke, maker is Laurens Neels. Ze hebben al meerdere filmpjes gemaakt en dat terwijl ze nu pas in 6vwo zitten. Jong talent dus! Met hun filmpje 'Sirena' hebben ze vorig jaar de publieksprijs bij het NOFF binnengesleept. 'Fiets!' kwam wel tot de selectie.

Stiekem vind ik het filmpje 'Fiets!' leuker, maar hun andere filmpjes zijn ook heel goed. Check hun youtubekanaal voor meer! 

Als één van onze redacteuren een vreselijk groot talent tegen het lijf loopt, denkt 'ie maar één ding: daar schrijf ik snel een artikel over op Scholieren.com. En wel in deze rubriek: Talent-alert. Tips? Plaats ze hieronder.

Gepubliceerd op 9 december 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Goede rubriek. Dit filmpje is echt goed!

13 jaar geleden

A.

A.

wauw heel mooi!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.