Succesvol door kleurrijke sokken

*Maandagochtend half zeven. Je kater van het weekend hakt er nu pas echt lekker in en daarbovenop heb je ook nog eens het eerste uur een wiskunde proefwerk waar je ‘niet voldoende’ (lees: niet) voor hebt geleerd. Hoe ga je deze dag doorkomen? Dat is een retorische vraag. Antwoord: kleurrijke sokken. Sleep jezelf door deze hel genaamd maandag door af en toe even naar beneden te kijken. Geluksmomentjes gegarandeerd.

Misschien is bovenstaande situatie íétwat overdreven (sorry, ben ik goed in), maar de boodschap is denk ik wel duidelijk. Als ik ‘s ochtends niet vooruit te branden ben, alles tegen zit en ik nergens zin in heb, doe ik kleurrijke sokken aan. Als ik dan wegdommel tijdens een vreselijk saaie geschiedenisles, of geen woord weet te vertalen op mijn woordjestoets Engels, kijk ik even naar beneden en krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht. Die sokken zijn als twee persoonlijke, iets te fanatieke, hard-langs-de-lijn-schreeuwende coaches. Ze geven je een oppepper, hoe klein ook.

Complimenten tanken

Overigens krijg je waarschijnlijk niet alleen van die kleurrijke sokken zelf een glimlach op je smoel, maar ook van de complimenten die je sokken (en jij indirect dus ook) in ontvangst mogen nemen. In mijn ‘saaie-sokken-jaren’ gaf niemand ooit een compliment over mijn sokken. Dat is nu wel anders. Ik hoef maar een stap over de drempel van het schoolgebouw te zetten en opmerkingen als "hey wat heb jij een leuke sokken" vliegen me om de oren. En complimenten zijn altijd leuk. Toch?

Als ik je nu nog niet overtuigd heb om kleurrijke sokken te dragen, ben je wel erg volhardend. Gelukkig heb ik nog een argument waarmee ik je over de streep ga trekken. Sleuren desnoods. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat het dragen van gekke, kleurrijke sokken staat voor mensen die succesvol zijn. Er wordt zelfs beweerd dat ‘vrolijke sokkendragers’ niet alleen succesvoller, maar ook interessanter, baanbrekender en creatiever zijn. Dit kleurrijke voetomhulsel draagt een zekere 'fuck de mening van anderen, ik draag wat ik zelf leuk vind' boodschap uit. Waardoor je ook nog eens gezien wordt als iemand met lef. Oh, en mocht je nou eigenlijk helemáál niet creatief, slim, interessant, baanbrekend en succesvol zijn, dan kun je met die kleurrijke sokken in ieder geval een beetje de schijn ophouden. Fijn hè?

Gekleurde vrienden

Kortom, van die gekleurde vrienden word je gegarandeerd blij. Dus. Koop die sokken. Draag ze totdat er niets meer van over is. Omarm ze. Heb ze lief. Dan kom jij de dagen wel door. Glimlachend en succesvol. En zeg nou even eerlijk, het leven is toch ook gewoon veel te kort voor saaie sokken?

*PS: geldt niet alleen voor maandagen, maar net zo hard voor die zes andere dagen.

Gepubliceerd op 11 juni 2018

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.