Stress in de schoolvakantie: zou verboden moeten worden

Stress in de schoolvakantie: zou verboden moeten worden

Door Ivo

Feessie! Het was deze (of vorige) week herfstvakantie. Je keek er naar uit. Ein-de-lijk. Je schuift je schoolwerk opzij, je plant je week in en dan komt het besef: KUT, je moet eigenlijk ook nog wat dingen voor school doen. Uiteindelijk doe je niks met je schoolwerk met als gevolg dat je dikke stress hebt in de enige periode dat je geen stress zou moeten hebben.

Probleem 1: leraren vinden het soms moeilijk te begrijpen dat je naast school ook nog een leven hebt. Maar we hebben vrienden, familie. En we hebben rust nodig.

Maar langzaam wordt die ene week vrij volgepland. Weg rustmomenten. Gevolg is dat je geen rust hebt en dat je weer gek wordt van teveel activiteiten. Je ervaart dus stress.

Jij bent niet de enige die stress ervaart: maar liefst 25 procent van de studenten ervaart op dit moment stress of kampt zelfs met een burn-out, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groep is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid.

Het is tijd

De hoogste tijd dus om je even van school af te zetten in de vakantie. Al die stress zorgt ervoor dat je je naar voelt, als je dit dan ook nog ervaart tijdens de vakantie, dan moet je een knop omzetten. Het is misschien lullig voor school of voor die paar vrienden. Maar kies nu voor jezelf.

Dus, mijn tips voor de volgende vakantie: zeg even doei tegen school, verwijder Magister en log al je schoolaccounts uit. Dit is de enige kans om weer even geen stress te ervaren, doe dus vooral niks met school en vier je vakantie! Die stress, die komt later wel.

Gepubliceerd op 26 oktober 2018
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

een scholier

een scholier

Ik zit in het 4de middelbaar en ervaar dit jaar zeer veel school stress maar vooral tijdens deze herfstvakantie omdat ik de eerste dag na de vakantie al een Groote toets wiskunde een presentatie frans en een toets fysica heb daarnaast heb ik de rest van de week geen enkele dag waarop ik geen toets heb en krijg ik heel deze vakantie al berichten over een ingeplande toets of leerkrachten die zich zorgen maken om mijn resultaten voor school ik moet zeggen mijn resultaten zijn inderdaad niet geweldig maar t zou helpen als ik tijd had om te leren en tijd had om te ontspannen

9 maanden geleden