Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Stel al jouw studiekeuzevragen live aan studenten

De deadline om je in te schrijven voor een studie is verlengd naar 1 juni. Maar wat als je sowieso nog geen idee hebt wat je volgend jaar (of het jaar daarna) wilt studeren? Scholieren.com en een grote groep enthousiaste studenten gaan jou helpen. Vanaf maandag 6 april organiseren we een aantal weken lang live Q&A's met studenten van allerlei studies. 

Niet alleen middelbare scholen zijn dicht, ook alle mbo's, hbo's en uni's hebben de deuren gesloten. Dat betekent dat veel geplande open dagen, meeloopdagen of proefstudeerdagen niet doorgaan. Bovendien krijg je nu op school ook geen LOB-lessen en is je decaan waarschijnlijk ook onbereikbaar.  

Op sociale media zagen we veel berichten voorbijkomen van studenten die hun hulp aanbieden aan studiekiezers. Super sympathiek, maar als studiekiezer is het lastig om overzicht te krijgen van alle studenten die zich aanbieden. Bovendien moet je die personen maar net in je vriendenlijst hebben (en het niet awkward vinden om een onbekende een bericht te sturen). 

Wij lossen dit voor je op. We hebben ons grote netwerk van oud-scholieren geraadpleegd en heel veel studenten bereid gevonden om live vragen te beantwoorden over hun studie. Dat doen ze vanaf maandag 6 april, een aantal weken lang. 

Hoe werkt het?

  • Bekijk hier de agenda voor alle Q&A's die al gepland staan.
  • Schrijf je alvast in voor reminders van de Q&A's die jij interessant vindt (Zodra een live Q&A start, ontvang je een melding van YouTube. Je kunt natuurlijk ook gewoon op tijd naar de studiekeuzepagina gaan).
  • Doe mee aan de live Q&A en stel al je vragen aan studenten.
  • Na afloop kun je alle Q&A's terugkijken op Scholieren.com/studiekeuze.


De Q&A's worden gemodereerd door iemand van de Scholieren.com-redactie. Je kunt de live Q&A's het beste bekijken op je desktop of laptop, dan werkt de stream en de livechat het best.

Gepubliceerd op 5 april 2020
ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Anouk

Anouk

Dag allemaal, ik ben het niet helemaal met het artikel eens. Er wordt gesteld dat je decaan vast onbereikbaar is. Ik ben zelf decaan op een middelbare school en samen met mijn collega decanen doen wij er alles aan om juist nu heel bereikbaar te zijn. Dus probeer het eerst eens bij je eigen school is mijn advies.
Verder wordt er geschreven dat het wellicht ‘akward’ zou zijn om te chatten met een wildvreemde, maar dat is toch precies wat jullie ook aanbieden? Dat is überhaupt iets waar je je als aankomend student een beetje overheen moet proberen te zetten, al is het even eng in het begin, wel gewoon doen. Jij wilt wat weten, dus ga er achter aan! Heel veel succes!
Decaan Atheneum

6 maanden geleden

R.

R.

Dag Anouk! Wat goed dat jullie ook in corona-tijden beschikbaar zijn voor de leerlingen die een studie moeten kiezen. We hoorden helaas van veel andere scholieren dat zij weinig tot geen hulp krijgen van de decaan op school. De verschillen zijn groot tussen scholen, vandaar dit initiatief :)

Verder is het een lagere drempel om in een groeps-livechat op YouTube vragen te stellen aan studenten (die wij als host voorleggen aan de studenten), dan dat je uit jezelf een student die je niet kent moet benaderen nav een FB-bericht. Maar helemaal met je eens dat je je over die drempel moet zetten ;)

Onze Q&A's zijn zeker geen vervanging van persoonlijke hulp van een decaan, maar ik denk wel een mooie toevoeging. Zeker voor scholieren waarvoor het op school minder goed geregeld is!

6 maanden geleden