Spaar me, inbrekers!

Spaar me, inbrekers!

Door Lotte

Oké. Kalm blijven nu. Vooral. Niet. In. Paniek. Raken. Even diep ademhalen; in door de neus, uit door de mond... Goed zo, gaat al veel bet- waah! Hoorde je dat?! Die tik tegen het raam? Dat klonk wel als, jemig, dat had verdacht veel weg v- v- van... een inbreker!

"Ha die Lotte," zei mijn buurvrouw toen ik terugkwam van vakantie. "Niets bijzonders hoor, maar ik kom toch maar even langs om je wat te vertellen. Toen jullie weg waren hebben we 's nachts wat ongure types gezien. Een aantal jongens die foto's namen van jullie huis. Van de deur, de ramen en jullie naambordje. Maar dat zal vást niks zijn hoor liefje! Toedels!"

Vast niks zijn..? Ik denk dat ik na haar korte mededeling voortaan aan de beademing moet om nog in slaap te kunnen komen. Ik vind het idee van mogelijke inbrekers namelijk heel, héél eng.

Apathisch

Mijn ouders zijn vaak 's avonds de hort op en op een zeker tijdstip moeten mijn vrienden ook weer naar huis. En dan zit ik dus moederziel alleen in dat grote donkere huis. Vroeger dacht ik altijd: 'WOEHOE!' en keek ik gezellig in mijn pyjama een Disneyfilm. Maar nu ben ik apathisch. Zie ineens overal verdachte schaduwen naar binnen vallen, en- shit, hoorde jij ook voetstappen..?

Dat er nog geen twee weken geleden bij de buren is ingebroken maakt de situatie er niet beter op. Midden in de nacht werden ze wakker door gerommel. Toen ze naar buiten keken zagen ze nog net een gozer wegrennen met hun dure laptop onder zijn arm. Dat moeten ze bij mij niet proberen! Als iemand met grijpgrage handjes aan míjn laptop komt, geef ik hem een welgemikte ninja-trap in zijn edele delen en prik ik met mijn gemanicuurde nagels zijn ogen eruit. Alleen van het idee van een leven zonder lappie krijg ik al zin om mijn grafschrift te schrijven.

Hartaanval van de broodrooster

Maar inbrekers komen meestal midden in de nacht, en dan slaap ik. Een gemiddeld mens heeft zeker tien minuten en een sterke bak koffie nodig om wakker te worden, en dan is zo'n inbreker inmiddels al lang in Verweggistan. Bovendien zijn inbrekers vrijwel altijd mannelijk, sluw en eng, en ben ik nogal snel bang. Ik krijg al een hartaanval als mijn bammetje uit de broodrooster springt. Zo'n inbreker wordt dus mijn dood.

Wat kan ik doen? Mijn luie kat vertikt het om boos te leren blaffen. En bij mijn weten bestaan er nog geen Furreal Friends waakhonden. Moet ik een slotgracht om mijn huis heen graven en er een leger bloeddorstige piranha's ingooien? Zal ik zo'n gevaarlijk lasersysteem in de achtertuin installeren? Of heb ik meer aan een dozijn breedgeschouderde bewakers die... WAT WAS DAT?!

Mijn einde

Oh liefhebbende moeder Maria. Die bonk, het kan niet anders of dit zijn inbrekers. Ja hoor, voetstappen. De overloop kraakt. Lieve mensen, ik wil graag de €13,90 in mijn spaarpot achterlaten voor het Diabetesfonds en ik hou van jullie allemaal. DE DEUR! Hij gaat langzaam open. Oh wrede wereld, ik ben te jong om te sterven, please please please please please plea-

Het was de kat.

Maar de volgende keer is het een inbreker. Zeker weten.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Lotte aan de beurt. En we werken veel vaker met 7Days samen: klik.

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 2 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. Ga je ons missen? Check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 23 augustus 2013
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

Leuk stukje!! :)

8 jaar geleden

Tjeerd

Tjeerd

Hij is briljant. En herkenbaar. Maar dat moet je niet verder vertellen.

8 jaar geleden

A.

A.

In de categorie interessante informatie: hee, dat dekbed heb ik ook!

8 jaar geleden

M.

M.

furreal friends waakhonden. Ik ben voor!

8 jaar geleden

P.

P.

Ach.. Dat is nog niks.. Wacht maar tot het je echt overkomt en daadwerkelijk alles weg is en de hond of in jouw geval kat bloedend en trillend in zijn mand zit.

8 jaar geleden

Lotte

Lotte

Moet er niet aan denken. Verschrikkelijk.

8 jaar geleden

F.

F.

Waarom het Diabetesfonds?

8 jaar geleden

Lotte

Lotte

Waarom niet?

8 jaar geleden