Soms ben ik jaloers op mijn hond

Imke

Leren, een stom vak volgen of smerig avondeten: we kennen ze allemaal, van die kaa-uu-tee-momenten waarop we even iets of iemand anders zouden willen zijn. Een hond bijvoorbeeld. Op deze vijf momenten ben ik best wel jaloers op mijn hond.

1. In de proefwerkweek

Terwijl de hond lekker languit in zijn mand ligt te slapen, ben ik keihard aan het zwoegen en zweten om deze keer wél die felbegeerde voldoende binnen te slepen. Als kers op de taart is het ook nog eens lekker weer en dat maakt het leren natuurlijk nog minder aantrekkelijk. Zeker als ik me bedenk dat de hond lekker kan rennen, springen en spelen tijdens een extra lange wandeltocht (krijgt De Prins altijd als de zon schijnt), terwijl ik m’n stinkende best aan het doen ben om de volledige literatuurgeschiedenis in m’n hoofd te stampen. Leuk!

2. Vies eten

Bij ons thuis eten we wat de pot schaft. Logisch. Ik lust vrijwel alles, maar witlof vind ik nou echt vies. Het is zo bitter en glibberig. Het is gewoon niet lekker. De hond eet vrijwel iedere dag hetzelfde: brokken. Simpel zat. En volgens mij vindt hij het nog lekker ook, want het is zo op. Hoe heerlijk zou het zijn om iedere dag te eten wat je lekker vindt?

3. Stom vak

Niet alle vakken op school zijn even leuk. Belangrijke oorzaak? Als we ergens niet goed in zijn, genieten we er ook niet zo van. Gym vind ik bijvoorbeeld hartstikke leuk, behalve als we moeten turnen, want daar ben ik gewoon vreselijk slecht in. Verschrikkelijk. Terwijl ik half over de kop aan het gaan ben, denk ik aan de hond die nu lekker aan het chillen is. Honden hoeven geen dingen te doen die ze niet kunnen. Honden hoeven niet uit hun comfortzone te kruipen. 

4. Wakker worden van de wekker

Het allerfijnste aan een hond zijn? Dat je de hele dag kan slapen en niet wakker wordt van de wekker. Gewoon, de héle dag slapen! Lekker pitten, terwijl iedereen naar school of zijn werk is. Ik kan het me niet voorstellen. Maar het lijkt me zo lekker. In je bed liggen en niets doen. 

5. Als ik chagrijnig ben/ruzie heb

Honden zijn altijd vrolijk om hun baasje weer te zien. Of een soortgenoot. In tegenstelling tot mensen, die elkaar soms het bloed onder de nagels vandaan halen.  Honden willen gewoon genieten. En het liefst doen ze dat samen. Het lijkt zo simpel. En misschien is het dat ook wel. Het omgaan van een hond met een ander; mensen zouden er een voorbeeld aan moeten nemen.

Op welke momenten ben jij jaloers op de hond?

 

Gepubliceerd op 7 november 2018

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.