Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Snapchatvrienden: zou jij bij een studentenvereniging gaan?

Snapchatvrienden: zou jij bij een studentenvereniging gaan?

Wie het nieuws een beetje gevolgd heeft, zal ongetwijfeld opgemerkt hebben dat de studentenverenigingen behoorlijk in opspraak zijn. Zo erg zelfs, dat de universiteiten zich er ook mee bemoeien, zoals in Utrecht. Ook in de samenleving is er veel kritiek op de 'corpsballen': onmenselijke ontgroeningen en zuipen in plaats van studeren. Anderen zeggen juist dat het alleen maar goed en gezellig voor je is. Veel van ons komen straks voor de keuze: gaan we bij een studentenvereniging of niet? We vroegen het onze vrienden op Snapchat!

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat.

Respect

Onze eerste reactie komt van Pieter-Eelke. Hij ziet eigenlijk niet echt belemmeringen om bij een vereniging te gaan, behalve dat men een beetje normaal doet met de omgeving. Niemand lastig vallen dus!

BIERRR

Een van de dingen die bij het studentenleven hoort is voor velen het genieten van alcoholische versnaperingen. Lekker veel feesten. Marre ziet dat wel zitten, en wil daar ook nog vrienden maken.

Sociaal contact

Ook voor Mats staan vriendschappen centraal. Niet zomaar vriendschappen, maar zelfs levenslang. Bovendien bestaan studentenverenigingen al sinds mensenheugenis. Een mooie traditie dus.

Lastig

Desi is minder positief. Haar valt op dat de eisen voor zo'n vereniging met bijvoorbeeld de ontgroening wel heel hoog zijn. Dat staat veel mensen tegen. Toch weet ze nog niet wat het wordt, want in de toekomst kijken blijft lastig.

Overwegend positief

De meeste van jullie zien het wel zitten om 'corpsbal' te worden, hoewel enkelingen toch wel hun bedenkingen hebben. Het nieuws van de laatste tijd heeft iedereen wel meegekregen. Daartegenover staan de vriendschappen die opgebouwd worden, die toch het zwaarst wegen.

Gepubliceerd op 19 januari 2018
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.