Snapchatvrienden: is het goed een Duitse trein naar Anne Frank te vernoemen?

Snapchatvrienden: is het goed een Duitse trein naar Anne Frank te vernoemen?

Een serieus onderwerp deze keer in Snapchatvrienden. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Deutsche Bahn (de Duitse NS) overweegt een trein te vernoemen naar Anne Frank. Best wel dubieus gezien de geschiedenis; Anne Frank en veel anderen werden in de Tweede Wereldoorlog met de trein naar concentratiekampen vervoerd. Het bericht leverde dan ook veel ophef op, wat reden was om het ook met onze volgers te bespreken. Wij vroegen ze op Snapchat wat ze van het idee vonden.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Niet doen!

Veel van onze volgers vinden het een slecht plan. Zoals al gezegd, de slachtoffers kwamen met de trein naar concentratiekampen waar ze vermoord werden. Om dan uitgerekend een trein haar naam te geven, vinden velen een vreemd idee. Respectloos zelfs.

Mooi idee

Anderen, zoals Floor, vinden het juist een mooi gebaar. De Duitsers geven hiermee aan dat het niet goed was wat er in die tijd is gebeurd. Ergens blijft het wel vreemd om dat op deze manier te doen, maar de gedachte is mooi.

In de realiteit

Maar als het plan doorgaat, zitten mensen dus in de 'Anne Frank Trein', dat klinkt wel heel bizar. Het is voer voor mensen die grappen maken op het internet. Hoewel over smaak natuurlijk valt te twisten. Feit is dat het raar klinkt.

Ongelukkig

Eslin geeft aan dat het ongetwijfeld niet zo bedoeld is, maar dat dit niet de juiste manier is om een eerbetoon te maken. Dat kan toch ook op andere manieren?

Eensgezind

Het is duidelijk dat onze volgers het allemaal behoorlijk vreemd vinden. Sommigen zien de goede bedoelingen er nog wel in, anderen noemen het 'lullig' of 'respectloos'. Het is in ieder geval goed dat men hierover nadenkt en dit stuk van de geschiedenis kent, wat je mening hierover ook is!

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. 

Gepubliceerd op 8 november 2017
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.