Snapchatvrienden: Een relatie met je docent?

Door David

Het kan best zijn dat je vroeger verliefd was op die lieve zachtaardige juffrouw van de kleuterklas of op die heldhaftige sterke meester van groep 4, maar als je nu vertelt dat je een relatie hebt met je docent geschiedenis van de middelbare school, word je toch wel raar aangekeken.                                                  

Toch gebeurt het wel degelijk. Afgelopen maandag is een docent van het Elde College in Sint-Michielsgestel op non-actief gesteld, omdat hij er van verdacht wordt een seksuele relatie te hebben met een minderjarige leerling van de middelbare school. Dit bericht lieten we lezen aan onze Snapchatvrienden en we vroegen om hun mening.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

'Nope, kan echt niet!'

Veel van onze vrienden reageren heftig op de vraag. 'Nou nee, dacht het niet', zo zeggen veel scholieren. Vaak heeft deze reactie niet te maken met het feit dat het om een relatie tussen docent en leerling gaat, maar met het enorme leeftijdsverschil.

Daarnaast zien onze vrienden een gevaar in de machtsverhouding tussen docent en scholier. Zo denkt Bjente dat een docent zijn vak niet meer goed kan uitoefenen als hij of zij een relatie met een docent heeft:

 

Koen vindt ook dat je het als docent niet kan maken om een seksuele relatie met een leerling te hebben.

Lisette voelt zelf het ongemak al. Ook zij vindt een docent-leerling relatie geen goed idee.

 

'Waarom niet? Kan gewoon!'

Andere Snapchatvrienden vonden een relatie met een docent echter een minder groot probleem. Zolang het leeftijdsverschil niet groter is dan 5 jaar is, kan het best:

Lars ziet het probleem er ook niet zo van in.

En ook Storm vindt wel dat het kan, maar er zijn wel grenzen.

Tot slot doet Diede ook niet moeilijk over een relatie met een knappe gespierde docent.

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken.

Gepubliceerd op 4 juli 2017
ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!