Snapchatvrienden: ben jij al mentaal verwoest door je smartphone?

Snapchatvrienden: ben jij al mentaal verwoest door je smartphone?

Door Oscar

Lees je dit op je smartphone? Waarschijnlijk is het dan al te laat. Het is gedaan met je, zonder enige kans op herstel. Deze kennis heb ik opgedaan op Big.nl, waar de bevindingen van de Amerikaanse psycholoog Jean Twenge genoteerd staan. Bigs conclusie daarbij: de tiener van nu wordt mentaal verwoest door de smartphone. Wij vroegen onze Snapchatvrienden: ben jij al mentaal verwoest door je smartphone?

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Nope

Hoe kan Aysra nou mentaal verziekt zijn? Ze sport nota bene drie keer in de week! 

De mentale gezondheid van Ilse en haar leeftijdsgenoten lijkt haar niet zo veel te doen. Om een discussie te voorkomen stelt ze dat het 'vast wel' zo is. Lekker belangrijk, ik zit op Snapchat, laat me met rust. 

Shock

Thomas moest even gaan zitten toen hij het nieuws hoorde. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom hebben zijn ouders niets tegen hem gezegd? Natuurlijk: hij wist wel dat hij anders was, maar dit... 

 

Bas blijft nuchter onder alle commotie. Hij herhaalt de stelling in zijn hoofd, neemt een slok water en overpeinst zijn overpeinzingen: "Ja, ik ben het er wel mee eens". Direct daarna bedenkt hij zich: 

Is er dan niemand die iets verstandigs te zeggen heeft? Natuurlijk wel, we hebben altijd Julia nog.

De reactie van Julia kan gezien worden als een gemiddelde reactie. Nagenoeg iedereen vindt dat zijn generatie de telefoon wat vaker weg mag leggen, maar op een enkele uitzondering na wil niemand spreken van mentale verwoesting. Gelukkig maar. 

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken.

 

Gepubliceerd op 15 augustus 2017
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.