Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Snapchatvrienden: afspraken over roken en drinken

Snapchatvrienden: afspraken over roken en drinken

Door Oscar

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bleek maandag dat 70% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar afspraken maken over roken en het drinken van alcohol. Wij vroegen onze Snapchatvrienden om een reactie. 

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Rogier is een man van zijn woord, en daarnaast ook nog eens erg pragmatisch. Roken =  duur = Rogier niet blij. + Niet roken = rijbewijs = Rogier blij. Logisch toch?

 

 

Wie het met de afspraak niet zo nauw neemt is Kim. Een sigaretje en drankje hier en daar, moet kunnen toch?

Tja, ouders van Kim. Jullie zijn (blijkbaar) ook goed terecht gekomen. 

 

Ook Annemarel doet niet aan Nix. Haar ouders deden daar niet moeilijk over hoor, je mag toch best even snuffelen?

 

De ouders van Annemarel zullen elkaar een high-five gegeven hebben: Annemarel vindt alcohol namelijk helemaal niks. Ze geeft aan ook na haar 18e verjaardag niet te zullen drinken.

 

Senna staat sterk in haar schoenen: fuck groepsdruk, maar af en toe een glaasje is wel lekker. In ruil daarvoor krijgt ze een rijbewijs en auto. Zou jij deze deal aannemen?

 

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken. 

Gepubliceerd op 26 juni 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.