Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Slimme tools voor supersnel huiswerk maken

Slimme tools voor supersnel huiswerk maken

Door Pim

Je krijgt nooit genoeg van tijdverslindende sites als 9GAG, Froot en Coolfools, maar soms moet je toch echt even aan de bak.

Daarom vandaag: niet nog meer sites om tussenuren te overleven, maar juist vier handige tools waarmee die dramatische stapel huiswerk ineens best te doen is.

Pim is de diginerd van onze redactie. Gewapend met z'n iPad ontdekt hij alle vette sites en goeie slimmigheden van de digitale wereld - en heel veel meer.

Prezi: Powerpoint 2.0

Eens in de zoveel tijd moet je er weer aan geloven: een presentatie geven. Als je leraar net de zoveelste spastische aanval heeft gehad door een Powerpoint met racegeluiden bij elk nieuw plaatje dat het scherm over vliegt, is het misschien tijd voor iets nieuws: Prezi's.

Prezi is een online presentatiedienst die betere en originelere presentaties oplevert. Je maakt je presentatie op een heel groot wit vel en bepaalt achteraf wat je wanneer laat zien. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Een gegarandeerd wow-effect van je leraar en extra punten gegarandeerd! 

www.prezi.com

Gmail: mail, maar dan goed

Iedereen die de titel leest roept: "Ken ik al!" Maar gebruik je het ook? De meeste jongeren lopen nog steeds te kloten met Hotmail of een schoolmailadres. En da's vaak verschrikkelijk traag en totaal onoverzichtelijk. 

De nieuwe versie van Gmail is je redding: die is overzichtelijk en handig om te gebruiken. Het automatisch doorsturen van bijvoorbeeld je Hotmail-berichten naar Gmail is helemaal niet zo moeilijk: kijk hier maar. En met de supergoeie zoekfuncties vind je die ene mail over dat aardrijkskundeproject zo terug.

www.gmail.com

Tubalr: Youtube zonder de afleiding

Hoe vaak gebeurt het niet dat je eigenlijk een filmpje op zou zoeken voor school, maar een uur later niet verder bent gekomen dan filmpjes over katten die op waslijnen dansen? Youtube = hopeloos veel afleiding.

Als je toch voor school op YouTube moet zijn maar niet afgeleid wilt worden, gebruik je Tubalr. Daarmee vind je nog steeds alle filmpjes die je nodig hebt, maar zonder de afleiding van ABONNEER NU, en HONDERDEN MENSEN KEKEN OOK DIT FILMPJE!

www.tubalr.com

Do Not Disturb, alles voor die Focussss!

Als je net zo snel afgeleid bent als ik  -hihi kijk dit- dan is dit miniprogrammaatje iets voor jou. Als je op een knopje in je browser klikt worden alle websites geblokkeerd, behalve degene die je vooraf op een lijstje hebt gezet. Huiswerk-gerelateerde sites bijvoorbeeld.

Moodle en de schoolsite kan je dan bijvoorbeeld nog wel openen, maar Facebook en 9GAG even niet. Je kunt ook even pauze nemen, maar als je tijd om is zul je toch weer aan de bak moeten. De oplossing is niet waterdicht, maar 't helpt je wel een stuk op weg.

http://donotdisturb.jeffreywashere.nl/

Heb jij nog meer tools die andere scholieren absoluut moeten kennen omdat ze super handig, tijdbesparend, huiswerk-overbodig-makend en/of geweldig zijn? Deel 'm dan hieronder in de reacties!

Gepubliceerd op 16 februari 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

G.

G.

Gmail is inderdaad veel overzichtelijker dan Hotmail.
In Hotmail heb je trouwens ook vervelende advertenties, in Gmail heb je die niet.

10 jaar geleden

S.

S.

Meer van dit soort artikelen Pim, me like like.

10 jaar geleden

A.

A.

moodle kan je thuis zelden bij ons openen.
dus het maakt niet eens uit of je een blokade hebt of niet
Veder een leuk stukje

10 jaar geleden

A.

A.

Ik gebruik hotmail al jaren ik wil toch hotmail blijven gebruiken.Wel een goed bericht ;-)

10 jaar geleden

N.

N.

Super die laatste tip heb hem meteen in gebruik.

10 jaar geleden

D.

D.

Onze schoolmail werkt via Gmail, dus dat werkt sowieso goed.

10 jaar geleden

W.

W.

De laatste tip vind ik niet heel erg handig. De rest gebruikte ik al!

10 jaar geleden

E.

E.

Ik was wel van plan van hotmail naar gmail over te stappen... ooit. Gelukkig heb ik wel een normaal hotmailadres (dus zonder vreemde 'lollys4life'-frutsels).

Overigens heb ik wel een normaal gmailadres - al sinds de tijd dat je maar drie uitnodigingen had om andere mensen lid van gmail te laten worden. Toen heb ik er ook maar meteen vijf aangemaakt. :P

10 jaar geleden

J.

J.

toen ik een boekverslag aan het lezen was zag ik dit. Deze link voor oplossingen tegen afleiding heeft mij afgeleidt

BEDANKT.

10 jaar geleden

P.

P.

Graag gedaan. Hoop dat je er wel wat van op gestoken hebt. ;-)

10 jaar geleden

G.

G.

Perfect. I thank you!

10 jaar geleden

W.

W.

werkt totaal niet.
hoe maak je een account aan.
het lijkt wel alsof ik te jong ben voor een account.

10 jaar geleden

M.

M.

de laatste zal vast niet werken.
er staan genoeg andere spellen op mijn pc waardoor ik afgeleid kan worden.

10 jaar geleden

N.

N.

Thanks voor dat do not disturb :) Nu ben ik veel sneller klaar! :D

7 jaar geleden