Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Slagen door te klagen

Slagen door te klagen

Door Kim

Jij belt met hem, hij vertelt 't de staatssecretaris.Wie klaagt, die slaagt. Nou ja, een klein beetje dan: het College voor Examens heeft goed geluisterd naar de 150.000 klachten van examenkandidaten. Na alle vmbo- en havo protesten werden netjes de normeringen verhoogd: de 15.000 klachten over havo-Nederlands leverde bijvoorbeeld een norm van 1.7 op (nul is 't laagst, twee het hoogst mogelijke). Alleen de vwo'ers hebben dikke pech. M&O en Wiskunde bleken gezien de klachten supermoeilijk, maar de leerlingen krijgen maximaal één punt extra. Best zuur als je daardoor nét die allesbeslissende voldoende niet haalt. Of je had gewoon beter je best moeten doen, natuurlijk.

Gepubliceerd op 21 juni 2010
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.