Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Shortfilm 'Thèta' wint stimuleringsprijs bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Gisteravond was het tijd voor de zestiende editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Door het coronavirus vond de prijsuitreiking anders dan voorgaande jaren niet plaats in Lelystad, maar online in een livestream op Vimeo. De winnende film wordt opgestuurd naar een internationaal filmfestival in Griekenland. Daarnaast mocht Scholieren.com een stimuleringsprijs weggeven aan de makers van één film.

Het NFFS is na vijftien edities inmiddels een begrip geworden onder middelbare scholen. De deelnemende scholieren ontvangen commentaar van mediaprofessionals op hun ingezonden film. De workshops variëren van cinematografie tot het schrijven van een scenario. Op deze manier krijgen scholieren een leuk en leerzaam kijkje in de wereld van de film.

Prijsuitreiking

Gisteravond om 20:00 was het dus zover: dé prijsuitreiking. Van de 100 ingezonden films bepaalde de jury de nummers 1, 2 en 3 in de verschillende categorieën. De films van de winnaars worden opgestuurd naar een internationaal filmfestival in Griekenland. 
 
Scholieren.com mocht ook een prijs uitreiken. De film ‘Thèta’ van het Montessori Lyceum Amsterdam ontving de stimuleringsprijs. De makers van deze film mogen direct aan de slag bij het videoteam van Scholieren.com, waar ze begeleiding zullen krijgen bij het maken van nieuwe mooie films.

Uit onze redactie

Ook een van onze eigen videomakers viel in de prijzen. Lars Derksen won met zijn korte film ‘Always look on the bright side' de tweede prijs Fictie Bovenbouw. Zijn film speelt zich af in quarantainetijd en laat zien hoe een eenzame jongen deze tijd beleeft. Check 'em hier!

Gepubliceerd op 29 september 2020
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.