Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schoolvolk: De snoepende kantinedame

Schoolvolk: De snoepende kantinedame

Door Joca

"Mmm, een reepje Snickers tijdens het werk is echt genieten. Het is lang geleden dat ik weer eens zo lekker heb gesnackt, maar nu kon ik de verleiding toch echt niet weerstaan. Wat wil je, met elke pauze van die snoepende koters voor je neus?"

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in 't hoofd van verschillende docententypes, nu zijn de schoolvolktypes aan de beurt. Om de week schrijven Bram en Joca over types als de Poolse poetsvrouw en de a-technische ICT'er.

"Ik probeer al jaren te minderen, want je ziet de gevolgen van al dat snoepen wel hoor! Al mijn werkkleding werd wel erg krap. Ook de directie was er niet echt blij mee. De weekvoorraad snoep was op een gegeven moment op al dinsdag op. Daarom ben ik al een tijdje op dieet en ik geloof dat het deze keer écht gaat lukken. Dus ehm, die chocoladereep van net blijft ons geheimpje, oké?

Nou hup, maak eens een keuze maakt voor je lunch, ondertussen help ik deze heren even. Het zijn vaste klanten. Hun bestelling is al sinds de eerste klas elke pauze hetzelfde: 6 twixen, 1 zak paprikachips en 4 broodjes kroket. Ondanks de vette, ongezonde maaltijden, blijven ze slungelige pubers die zo dun blijven als een plank. Als ze al groeien, dan is dat in de lengte. Dat is toch hartstikke oneerlijk?

- Hé, wacht eens even! Je krijgt nog vijftig cent aan wisselgeld van me terug. Die lessen wiskunde stellen ook niks meer voor tegenwoordig zeg. Al die koters blijven maar rotzooien met muntjes en geven altijd te weinig of veel te veel. Als ze eindelijk klaar zijn, pakken ze hun eten en vergeten ze het wisselgeld. En ik maar achter die kinders aan rennen met hun geld. Weet je wel hoe vermoeiend dat is? Ik hoop maar dat de directie hier snel een pinautomaat plaatst. Dan ben ik van dit gezeur af.

En, heb je al een keuze kunnen maken? - Serieus, ben je wel goed bij je hoofd? Zo'n broodje gezond DeLuxe is echt niet lekker hoor. Kijk, die gezonde broodjes en ander konijnenvoer op de menukaart zijn er alleen voor de show. Op die manier houdt de schooldirectie bezorgde ouders een beetje tevreden. 

Ik zou er wel eentje voor je klaar willen maken, maar het probleem is dat ik de ingrediënten nu niet op voorraad heb. Echt niemand bestelt die rotdingen. Ik vond het zonde om steeds al die sla, kaas en andere groene troep weg te gooien. Helaas pindakaas, wat ook smullen is trouwens. Zullen we maar samen een reep KitKat delen?"

Gepubliceerd op 23 oktober 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

"Helaas pindakaas, wat ook smullen is trouwens"
haha

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.