Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schoolapps die je moét hebben

Schoolapps die je moét hebben

Omdat we er bij Scholieren.com graag alles aan doen om jouw schoolleven wat gemakkelijker te maken, presenteer ik deze week een appguide. Deze lijst laat voor zowel Android als iOS de beste apps zien. En nog een speciale voor op het wereldwijde web!

Android én iOS:

OneNote is een notitieapp voor beide platformen, je kan er erg makkelijk aantekeningen in maken en foto's voorzien van stift. Alles deelt erg makkelijk via je OneDrive.

Dropbox is een app waarmee je al je stomme verslagen kan opslaan en kan zorgen dat ze altijd up-to-date zijn, je kan ze delen en beveiligen. Dit kan met veel apps. Zo lever je nooit de verkeerde versie in.

Android:

Google Keep valt ook onder de categorie 'niks vergeten'. Je kan er notities en takenlijsten maken. Er zit een erg handig knopje onder elke notitie: 'herinner mij op een locatie of tijd'. Dit heb ik vaak gebruikt en het is echt handig als je op de bestemming een notificatie krijgt!

Office Mobile is een app die er al een tijd is en voor tablets een uitgebreide versie heeft. Je kunt er makkelijk Word-, PowerPoint- en Excelbestanden in bewerken. Het is een simpele app, maar doet waar hij voor bedoeld is.

iOS:

Office staat ook hier weer in de lijst. Dit keer het hele pakket met uitgebreide apps. Waarom? Omdat ze goed, stabiel en gewoon werken.

Wikipedia, ja natuurlijk ken je dat al! Maar op iOS hebben ze echt een mooie app die ervoor zorgt dat je nog meer informatie wil gaan opzoeken. 

Online:

Ook voor internet heb ik er nog eentje die vooral bij CKV of geschiedenis erg handig is. Bezoek eens Google Art Project, een website die je door honderden schilderijen laat bladeren en kan inzoomen tot de fijnste penseelstreek.

Downloads:

Dropbox iOS | Android | Windows Phone
OneNote iOS | Android | Staat standaard al op Windows Phone
Google Keep Android | Web
Office Mobile Android
Wikipedia iOS | Android | Web
Google Art Project Web

Gepubliceerd op 19 mei 2015

REACTIES

D.

D.

Wat ook erg handig is, is de app van de Luisterbieb! Daar kan je gratis literatuur op luisteren. Erg handig voor je boekenlijst Nederlands!

8 jaar geleden

T.

T.

Super dat jij ook een app deelt, hij is inderdaad handig!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.