Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Scholieren.com heeft 'm al: Haantjes van Kluun

Scholieren.com heeft 'm al: Haantjes van Kluun

Door Simon

Hij ligt pas net in de winkel en Scholieren.com heeft er alweer een boekverslag van: de nieuwste van Kluun, Haantjes. Met dank aan onze boekverslagerschrijver en docent Nederlands Kees van der Pol. Het boek is alweer hard op weg een bestseller te worden.

Scholieren.com publiceert iedere maand tien goede uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent.

De derde roman van Kluun gaat niet over de 'kankerjaren' van Carmen, al speelt ze nog wel een bescheiden rol in het verhaal. Het is wel weer autobiografisch en vertelt over een geweldige zeperd die zijn reclamebureau Werk in Uitvoering in 1998 heeft gemaakt. Ze besluiten enorm veel euro's (guldens, toen) uit te geven aan een provocerende reclamecampagne rond de Gay Games: het wordt een financiële ramp.

Kees: "Het is een heel grappig verhaal geworden, met weinig literaire pretenties. Toch moet de lezer die bekend is met zijn Klassieken ongetwijfeld terugdenken aan de roman Kaas van Willem Elsschot, waarbij de eenvoudige kantoorklerk Laarmans in de kaashandel gaat om indruk te maken op vrienden. Sommige scenes uit beide boeken lijken erg op elkaar."

"Het is dus handig om Kaas en Haantjes allebei op je literatuurlijst te plaatsen. Een klassieke kleine roman en een vermakelijke moderne. Je slaat daarbij twee vliegen in één klap: het kost je niet veel tijd om te lezen en de vergelijkingen op je schoolexamen liggen voor de hand, tenminste als je docent ook Kluun wil gaan lezen. Het boek zal wel weer een bestseller worden."

Haantjes telt slechts 187 pagina's. Kaas maar 114!

Gepubliceerd op 3 februari 2011
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

Ik wil deze echt supergraag lezen. Ik heb bij vlagen een bloedhekel aan Kluun en z'n schrijfstijl, maar ben toch erg benieuwd naar dit boek...

11 jaar geleden

T.

T.

Vandaag gekocht. De witte, dat dan weer wel. Ben erg benieuwd!

11 jaar geleden

K.

K.

Ik vond deze zó tegenvallen.

11 jaar geleden