Scholieren houden enorm voedselgevecht

Door Joca

Rondvliegende hamburgers en milkshakes: voedselgevechten komen niet alleen voor in highschoolfilms. In Texas maakten scholieren van twee verschillende high schools een enorme puinhoop in een fastfood restaurant. Reden? Een van de schoolteams kon het niet hebben dat ze een potje American football hadden verloren. Dat meldt de San Antonio Express.

De slotfase van de wedstrijd was een chaos, waarin het team van high school O'Connor de voorsprong weggaf en de Brandeis-school uiteindelijk won. Na de wedstrijd kwamen leerlingen van beide scholen samen in een fastfoodrestaurant, maar kennelijk niet alleen om te eten. Terwijl zij daar namelijk zaten te snacken, startten enkele woedende scholieren een gigantisch voedselgevecht.

Vliegende milkshakes

Een halve minuut lang vloog het voedsel door de lucht, wat veel foto's en video's op social media opleverde. Deze gingen viral en haalden het nationale nieuws in de VS. Hoewel het gevecht heel kort was, moest het restaurant een halfuur sluiten om alle rotzooi op te ruimen.

De scholen proberen de daders te straffen. Het probleem is alleen dat de foto's en video's van het gevecht te onduidelijk zijn om de leerlingen in beeld te herkennen. Whataburger, het restaurant waar het gevecht plaatsvond, gaat geen aangifte doen. "De rivaliteit tussen de scholen is dit keer wat uit de hand gelopen. Alle leerlingen blijven echter welkom bij ons" reageert het bedrijf.

Gepubliceerd op 25 september 2013
ADVERTENTIE
Vind je koken, eten en voeding leuk? Wat maakt dit sapje zo lekker of dit reepje zo gezond? En hoe wordt al dat voedsel eigenlijk gemaakt? Is het ontwerp van de verpakking mooi of lelijk? Is de reclame grappig of saai? Ontdek het bij de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland. Kom op zaterdag 6 april naar de open dag in Delft of Amsterdam.

Meld je aan!