Jongeren met messen

Er komen veel berichten in het nieuws over jongeren die betrokken zijn bij steekincidenten. Wat merken jullie van het messenbezit onder jongeren? Vul onze (anonieme) vragenlijst in! Duurt maar 2 minuten.

Scholieren bedreigd, beroofd en mishandeld in Leidsche Rijn

Door Wieke

Vier scholieren zijn vorige week bedreigd en overvallen in Leidsche Rijn, een wijk in Utrecht. Twee scholieren zijn zelfs geslagen. De scholieren werden door twee jongens van 14 tot 16 jaar gevolgd terwijl ze van school naar huis fietsten. Ze moesten hun spullen geven, anders zouden ze klappen krijgen.

De incidenten vonden plaats op donderdag, vrijdag en maandag waarbij scholieren van Academie Tien en het Amadeuslyceum slachtoffer werden. Volgens de politie kozen de twee daders de scholieren nauwkeurig uit en volgden ze een tijdje, zodat ze hen op een rustige plek konden insluiten.

Klemgereden

Op donderdag vond het eerste incident plaats, toen twee jongens werden beroofd. "Ze waren allebei op de fiets en ze dreigden met slaan als ik mijn portemonnee niet zou geven. Dus toen heb ik dat gedaan" zegt een van de jongens tegen RTV Utrecht. Zijn vriend had geen portemonnee om te geven en kreeg klappen. Een man in een Opel zag het gebeuren en schoot te hulp, maar toen gingen de daders er snel vandoor met het geld en kledingstukken.

Vrijdag werd een 11-jarige jongen het slachtoffer. Zijn koptelefoon werd meegenomen nadat hij was klemgereden door waarschijnlijk dezelfde jongens. Maandag was het weer raak. Een scholier fietste van gym naar huis en werd ingesloten, dit keer door vier jongens. Ze probeerden, tevergeefs, zijn fiets te stelen. De scholier ving meerdere klappen.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen. Het gaat om jongens tussen de 14 en 16 jaar met een Marokkaans accent en een getinte huidskleur. Tijdens de overvallen droegen ze donkere kleding en hadden ze omafietsen bij zich.

Verder drukt de politie scholieren uit Leidsche Rijn op het hart in groepjes te fietsen en waardevolle spullen, zoals speakers en koptelefoons, op te bergen. Ook vragen ze scholieren om alert te zijn en bij een verdachte situatie meteen 112 te bellen.

Alle scholen in Leidsche Rijn hebben een brief van de politie gekregen.

 

Gepubliceerd op 24 januari 2019
ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst:

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.