Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Scholen gaan toch open voor eindexamenleerlingen

Terwijl zowel docenten als leerlingen druk bezig waren online lessen op touw te zetten, heeft onderwijsminister Arie Slob vandaag besloten dat scholen toch open mogen voor eindexamenleerlingen. Zo kunnen de schoolexamens en praktijkexamens doorgaan en kan deze groep toch les krijgen om klaargestoomd te worden voor de centrale eindexamens. 

Het zijn verwarrende dagen. Waar eerst werd besloten alle scholen te sluiten tot in ieder geval 6 april, lijkt daar nu weer verandering in te komen. Het ministerie van Onderwijs wil alles op alles zetten om de eindexamens door te kunnen laten gaan, en heeft daarom besloten een uitzondering te maken voor eindexamenkandidaten. Slob komt uiterlijk 6 april met het besluit of de eindexamens door zullen gaan. 

Nog steeds geldt: als je gezondheidsklachten hebt, dan mag je niet naar school komen. In dat geval moet je de toets op een later moment inhalen.

"We willen iedere leerling de kans geven voor de start van een nieuwe opleiding het voortgezet onderwijs met een diploma af te ronden", zegt minister Slob. "Iedereen beseft dat dat in de huidige situatie een grote opgave is."

Verwarring

Onder scholieren heerst veel verwarring over dit laatste nieuws. Gaan toetsweken die verzet waren nu toch wel door? Hoe worden die lessen gepland en ingevuld? Ook is er verontwaardiging over het feit dat de eindexamenleerlingen tot uiterlijk 6 april moeten wachten op uitsluitsel over de eindexamens.

Docent Nederlands Janine Joosten vindt het geen slecht idee. "Beter dan een jaar overdoen. We zullen het moeten doen met wat er wel kan. Creatief zijn en proberen te denken in mogelijkheden en zorgen dat onze studenten hier niet de dupe van worden."

'Heb geduld'

Een woordvoerder van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) benadrukt dat scholen nog maar net ingelicht zijn over dit nieuws, dus zij nu in beraad gaan hoe ze dit gaan vormgeven. "Heb geduld", adviseert de woordvoerder daarom. "We hebben er vertrouwen in dat scholen dit zo goed mogelijk gaan organiseren, maar dat heeft even tijd nodig."

We houden jullie uiteraard op de hoogte van alle corona-updates, maar houd ook de kanalen van je school in de gaten. 

En onthoud: alles komt goed.

Gepubliceerd op 17 maart 2020
ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.