Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee

Review: mijn verblijf bij Hotel Mama

Het regent. Na een lange fietstocht door de gure februariwind bereik ik eindelijk mijn eindbestemming: Hotel Mama. Waar een heerlijk warm smeulend bakje thee voor me klaarstaat na een lange schooldag.

Het hotel staat hoog aangeschreven op verschillende booking sites. "Een gezellig ingerichte kamer met een uitstekende service en bovendien een goed restaurant", zegt Marc uit Gorredijk. En ook Marjolijn uit Utrecht was positief: "Prachtige locatie met verschillende mooie bezienswaardigheden op fietsafstand." Ik was erg nieuwsgierig toen ik besloot een kamer te boeken. 

De kamer

Bij aankomst begroet de vrouw des huizes mij met veel enthousiasme en laat ze me mijn kamer zien. Een goede ontvangst, maar ik ontdek al snel een aantal mankementen.

Zo heeft de kamer niet eens een tweepersoonsbed, maar een kleiner bed geschikt voor slechts een persoon. Bovendien is de kwaliteit ervan niet heel veel beter dan die van mijn eigen bed. Niet wat ik verwacht van een hotelkamer. Daarnaast is er geen televisie te bekennen en ook een kluis om waardevolle spullen in op te bergen ontbreekt. En die heb ik eigenlijk wel nodig: de deur van de kamer kan namelijk niet op slot, waardoor iedereen zomaar kan binnenwandelen.

Service

Verder mis ik een aantal belangrijke dingen wat betreft service. Zo is de klant bij Hotel Mama absoluut niet altijd koning. Ik word zelfs geacht zelf mee te helpen in het huishouden! Klusjes als tafeldekken, de vaatwasser uitruimen en de was opvouwen zijn allemaal bestemd voor de gasten.

Ook kan het hotel mijn klachten niet altijd direct oplossen, simpelweg omdat er geen 24/7 receptie is. Bij vragen of opmerkingen moet je wachten tot de volgende ochtend, of zelfs later, want het gebeurt regelmatig dat er niemand aanwezig is om je te helpen. En als de vrouw des huizes dan wel aanwezig is, zit ze je vaak achter je broek aan. Omdat ik mijn vieze was van de grond in mijn kamer moet halen bijvoorbeeld, die trouwens wel altijd netjes schoongemaakt wordt.

En misschien nog wel het ergste: je hebt geen eigen badkamer. Nee, in plaats daarvan moet je de badkamer delen met alle andere gasten van het hotel en zelfs met de vrouw des huizes zelf!

Pluspunten

Maar er zijn zeker ook positieve punten te benoemen aan Hotel Mama. Zo wordt de was elke dag voor je gedaan: je hoeft het alleen maar in de mand te deponeren. Daarnaast kun je elke dag aanschuiven in het restaurant, waar ze meestal de lekkerste maaltijden serveren (helaas soms ook een simpel aardappel-groente-vleesgerecht). En minstens een keer per week komt de vrouw des huizes je kamer schoonmaken en wast ze ook meteen je beddengoed.

Tot slot is de prijs-kwaliteitverhouding van het hotel uitstekend. Voor een kamer betaal je per nacht namelijk slechts €0,- inclusief servicekosten. Voor mij reden om al mijn klachten maar opzij te zetten en hier nog een aantal jaar te blijven. Want dat kopje thee bij aankomst na een regenachtige middag, daar kan echt geen ander hotel tegenop…

Gepubliceerd op 24 februari 2020

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.