Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

Relax in december

Sandra

De feestelijke decembermaand staat altijd volledig volgepland in onze agenda’s.  Sinterklaas is net het land uit, maar we zijn al ijverig begonnen aan alle voorbereidingen voor Kerst. Als klap op de vuurpijl vieren we daarna ook nog eens Oud en Nieuw. Al die feestjes dienen uitvoerig gepland te worden, want: wat ga je eten, met wie ga je de feestdagen doorbrengen en wat trek je aan? Tussen probeer je óók nog eens te genieten. Maar dat schiet er nogal eens bij in. 

Doordat we zo erg gefocust zijn op de bergen werk die we nog moet worden verzetten, vergeten we de essentie van de feestmaand zelf: de boel loslaten en lol trappen. Dat gaat niet als je bezeten bent van to-do lijstjes en blijft streven naar perfectie. Het moet anders: relax in december! Hierbij vijf tips om dat te kunnen bereiken.

1. Gemakkelijk kloffie

Tijdens de feestdagen wordt er van je verwacht dat je er op z'n minst netjes, het liefst feestelijk eruit ziet. Jongens worden in blouses en nette pakken verwacht, meisjes in jurkjes met hoge hakken. Nadat je alle stress gehad hebt om dé perfecte feestoutfit te vinden, sta je vervolgens onwennig in je deftige gedaante. Waarom al die moeite stoppen in je outfit en je oncomfortabel voelen, als het ook makkelijk kan? Trek tijdens kerst gewoon je kersttrui aan met een kerstmuts en met Oud en Nieuw je makkelijkste kloffie. Want als je kleren relaxed zijn, voel jij je ook zo. 

2. Schrappen, die activiteiten

Het einde van het jaar is begonnen en je wilt dat volwaardig afsluiten. Je tijd gebalanceerd verdelen is een stuk ontspannender voor jezelf. Schrap veel activiteiten uit je agenda, kies voor zaken die je écht plezierig vind. Neem de tijd om in je eentje terug te blikken, laat de hoogte - en dieptepunten bezinken en wees dankbaar voor alles. Breng je kostbare tijd door met je vrienden en familie, geef aan hen je onverdeelde aandacht. 

3. Lekker smikkelen 

Deze koude, maar gezellige periode zorgt voor de perfecte gelegenheid om je culinaire kunsten uit te oefenen. Zet sfeervolle kerstliedjes op, drink liters warme chocolade en ga los in de keuken. Bak zoete lekkernijen, bereid de toetjes voor het kerstdiner voor en sluit het jaar af met de klassieke oliebollen. Tussendoor kan je zoveel smikkelen zoals je zelf wilt, zodat je een vetlaag krijgt. Die kan je weer wegwerken als je een poging waagt met goede voornemens.  Als je te lui bent om iets uit te voeren, dan is het altijd nog een idee om de plaatselijke supermarkt, snoepwinkel en oliebollenkraam te plunderen. 

4. Grenzeloze vrijheid
Als de kerstvakantie eenmaal is aangebroken heb je het kostbaarste wat je wilt hebben; je hebt eindelijk tijd. En die tijd, dat biedt jou grenzeloze vrijheid. Wees een kind en laat je niet leiden door uitgedachte voornemens, maar pluk de dag. Als er buiten sneeuw ligt, speel ermee. Als je zin hebt in een filmmarathon, organiseer hem dan. Heb je een stapel ongelezen boeken liggen, lees ze dan. En als je even echt wilt ontspannen, kan je altijd nog als een opgerold egeltje in bed liggen en een bescheiden winterslaap houden. 

5. Mobieltje uit, gezelligheid aan 

Een groep mensen zit bij elkaar om feest te vieren, maar iedereen is gericht op zijn telefoon en niet naar elkaar. Zo steek je alleen maar updates van anderen op, terwijl je niet eens weet hoe het met je gezelschap gaat. Zet je telefoon uit, praat met elkaar. Heb het over dingen die er écht toe doen of pak een bordspel erbij. Zo ontstaat er vanzelf een gezellige sfeer. 

Gepubliceerd op 6 december 2016
ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.