Proefstuderen: Biobased Economy

Proefstuderen: Biobased Economy

Wil jij weten hoe je van garnalen plastic maakt? Ben je benieuwd hoe een Biobased samenleving eruitziet? Of wat er allemaal komt kijken op de weg daar naartoe? Een biobased samenleving is een onderwerp waar verschillende Bachelor opleidingen van Wageningen University aandacht aan besteden. Zo kan deze online cursus je helpen  bij het kiezen van een studie.

Wat houdt online proefstuderen precies in? Lees het hier.

Biobased?

Op naar een biobased samenleving trekt je de wereld van de biobased economy in, waar hernieuwbare, duurzame grondstoffen op basis van biomassa de dienst uitmaken

Wetenschappers van Wageningen University nemen je mee langs de basics van de biobased economy en vertellen hoe hun onderzoek bijdraagt aan een meer duurzame samenleving, waarin de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen enorm minder is.

Hoe en wanneer?

We starten deze collegereeks op 9 januari 2017. In de zes daarop volgende weken krijg je elke week een aantal mini (video-)colleges en opdrachten die je thuis kunt maken. Via het forum helpen onze studenten je met je opdrachten. Ook heb je alle ruimte om op het forum te discussiëren met mede-kandidaten om zo je eigen mening te vormen over alle onderwerpen rondom Biobased Economy.

Waar gaat het over?

De volgende onderwerpen zitten in de online collegereeks:

  • Wat is een biobased samenleving?

  • Biomassa aan de basis

  • Van farmacie tot energie

  • Research en praktijk

  • De uitdagingen van een biobased samenleving

  • Blik op de toekomst

Zelf aan de slag

Bij elk onderwerp zijn er video’s gemaakt waarin onze onderzoekers en studenten uitleggen voor welke uitdagingen we staan. Daarna kun je zelf aan de slag met de opdrachten!

Aan het einde van de collegereeks organiseren we een afsluitende dag, waar je onder andere plastic gaat maken uit garnalen. Ook krijg je de kans om sprekers te ontmoeten en vragen te stellen. Dit is niet verplicht (maar wel heel handig!).

Gepubliceerd op 9 september 2016

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.