'Politie moet examendiefstal gaan onderzoeken'

'Politie moet examendiefstal gaan onderzoeken'

Door Chris

Barry Lommers, de directeur van het Buitenhout College in Almere, weet nog niet wie er verantwoordelijk is voor de examendiefstal op zijn school. "Je kunt van alles verzinnen, maar eigenlijk hebben we geen idee waar we moeten beginnen", laat hij woensdagavond aan Scholieren.com en NU.nl weten.

Lommers ontdekte dinsdagmiddag dat de gemaakte vmbo-examens beeldende vorming waren gestolen uit een afgesloten klaslokaal. De sleutel van dit lokaal past nog op vier andere lokalen, laat de directeur weten. Alleen de vier docenten beeldende vorming van de school waren in het bezit van deze sleutel. De examens zaten in een gesloten enveloppe. De leraar die ze daar had neergelegd, zou de examens later die dag mee naar huis nemen om ze na te kijken.

In de eerste instantie dacht Lommers niet direct aan diefstal. "We hebben eerst nog goed gezocht naar de examens. Wellicht dat een collega de examens op tafel had zien liggen en had gedacht: 'ik leg ze even apart'. Toen dat niet zo bleek te zijn heb ik direct de Onderwijsinspectie geïnformeerd.

Aangifte

De school gaat donderdag aangifte doen bij de politie. "Wij hopen dat zij hun licht kunnen laten schijnen op deze zaak."

De school heeft de leerlingen die het examen beeldende vorming hebben gemaakt woensdag een brief meegegeven, laat directeur Barry Lommers weten. Volgens hem is elke getroffen leerling individueel opgevangen door de school. "De reacties waren wisselend. Sommigen waren enorm teleurgesteld en moesten huilen; anderen waren opgelucht dat het niet om het praktische deel van het examen ging."

Lommers vindt het zelf "enorm vervelend" dat de getroffen leerlingen nu pas in augustus te horen zullen krijgen of ze geslaagd zijn. Normaal gesproken hadden ze dat op 12 juni al gehoord.

Stoom afblazen

Donderdagavond vindt er op het Buitenhout College een besloten informatieavond plaats voor leerlingen en hun ouders. "Daar bieden we de gelegenheid aan betrokkenen om vragen te stellen en stoom af te blazen, mocht dat nodig zijn", aldus Lommers.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 14 mei 2014
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.