Oudertypes: de overbezorgde mama

Door Joca

"Niet je jas vergeten hè? Straks verzuip je nog in een plotselinge regenstorm! En neem nou eens een keertje de telefoon op als ik je bel. Het is toch heel normaal dat ik elke 10 minuten even wil checken of alles oké is? 

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Joca over de allergekste oudertypes. Deze keer: de overbezorgde mama.

Natuurlijk is een berichtje op Whatsapp niet genoeg. Hoe weet ik nou zeker dat jij het berichtje tikt? Misschien chat ik dan wel met een vies mannetje dat jou heeft opgesloten in zijn kelder! Ik moet echt je stem even horen om te weten dat je veilig bent.

Oh, is je batterij zo snel leeg door al dat bellen? Je hebt toch van mij een hoesje gekregen met ingebouwde reservebatterij? Zeur dus niet en neem gewoon op. En vergeet je ook niet de GPS aan te zetten? Dan kan ik de hele dag op mijn telefoon zien waar je bent. Dat vind je toch ook een prettig idee? Je hebt toch niks te verbergen voor je eigen moeder?

Nee, inderdaad, ik vraag het maar voor de zekerheid. Wie is trouwens die Bart waarmee je de laatste tijd zoveel chat op Facebook? - Hoe ik op je Facebook kom? Schatje, je weet toch dat ik overal bij kan met mijn Parentcontrol 3.0 app? Ik doe het alleen maar om je te beschermen hoor. Wie weet wat die Bart allemaal wil uitspoken met jou.. - Oh, je maakt een werkstuk samen met hem. Tja, maar is dat geen dekmantel? Ik bel de politie wel voor de zekerheid.

Vergeet je trouwens je lunch niet? Je moet die 16 sneetjes roggebrood wel opeten hoor! Ik las namelijk op een internetforum voor ouders dat roggebrood goed is voor het IQ van pubers zoals jij. En je hebt die energie nodig voor die gigantische fietstocht naar school!

Wat, heb ik nu zolang gepraat dat je niet meer op tijd op school bent? Ach liefje, dat is geen probleem hoor. Dan breng ik je wel met de auto, net zoals gisteren. Zal ik je ook maar gelijk ophalen vanmiddag? Dat is veel veiliger dan zo'n ritje op de fiets!"

Gepubliceerd op 8 september 2014