Ouders hebben meer geld dan je denkt: troggel dat af

Ouders hebben meer geld dan je denkt: troggel dat af

De crisis slaat toe in de wereld van de puber. Groepsdruk om te consumeren. Een rode bankrekening. En te veel verleidelijkheden om je euro's aan uit te geven.

Hoe kom je aan MEER GELD? Juist, dat troggel je af bij je ouders.

De gouden tips

Geld: daar kan je niet genoeg van krijgen. Je wilt geen ruzie met je beste vrienden, gesodemieter met de bank of overvaller worden. Dat hoeft ook niet: want je ouders hebben heel veel geld, veel meer dan jij weet.

Maar let op! Geld aftroggelen bij je ouders is een ware kunstvorm, dat leer je niet zomaar. Daar heb je Scholieren.com voor nodig.

Ik noem het operatie lief-zijn-voor-je-ouders-en-andere-manieren-om-geld-te-krijgen. Pardon, dat kan beter. Ik noem het:

Tip 1

Chanteer de nieuwe vriendin van je vader. Dreig met het onthullen van haar wilde verleden, of met dodelijk stilzwijgen. Iets wat ze niet leuk vindt, in elk geval. Als je niks weet, kan je het ook verzinnen.

Let op: Ga hierin niet te ver want anders jaag je haar misschien weg en heb je alsnog geen geld. Als je al een onhandelbaar kutkind bent, is het ook nog mogelijk goed gedrag te beloven voor 5 euro per uur. Your choice!

Tip 2

Verkoop de sieraden van je moeder. Trouwringen zijn ook wat waard. Maar je kunt beter de allermooiste juweeltjes nemen. Die zo mooi zijn dat je mama ze niet draagt. Grootste kans dat die het meeste geld opbrengen en ze niet eens doorheeft dat ze verdwenen zijn.

Je kunt ook zeggen dat er een vloek op rustte en dat je gedwongen bent door de stemmen in je hoofd om ze weg te gooien.

Tip 3

Ga huilen. Niets is frustrerender voor ouders dan een ongelukkig kind. "Boehoooee, ik ben blut, ik kan niet mee naar dit feestje, ik kan niet eens een fatsoenlijk cadeau geven. Ze noemen me Wibra-junk, boehoehoe."

Tip 4

Deel geslaagde tactieken en succeservaringen met je vrienden. Liefst het reactieformulier hieronder. Bedankt.

Ten slotte

Als je een doelstelling hebt ('meer geld!') moet je natuurlijk ook je succes af kunnen meten. Bij onze samenwerkingspartner van het Nibud kan je zien wat leeftijdsgenoten aan zakgeld (jongens van 15: 22 euro per maand), kleedgeld (meisjes van 16: maar 50 euro per maand..!) en belgeld krijgen.

Als je daar straks ruimschoots boven zit, weet je dat je goed bezig bent.

Meer money-issues? Brandende geldvragen? Post 'm op het Scholieren.com-forum, waar ook Nibud-expert de boel in de gaten houdt. Kun je je ouders tijdens de onderhandelingen zelfs vertellen dat je met een Echte Deskundige hebt gesproken.

Gepubliceerd op 16 oktober 2011

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

Scholieren.com gaat wel heel erg achteruit qua artikelen. Wanneer komt er weer een leuke...?

10 jaar geleden

E.

E.

ik weet het niet. Misschien moet je ze er wat geld voor geven! ;)

10 jaar geleden

L.

L.

@vraagje
we doen hard ons best ;) - laat ons gerust weten wat je dan WEL of juist helemaal NIET wilt lezen.

10 jaar geleden

I.

I.

Zakgeld??? Krijgen jongens van 15 nog zakgeld?
Nu weet ik hoe het komt dat veel jongens in deze leeftijdscategorie blowen! Ze doen dat gewoon met het geld van hun ouders en vertikken het om zelf hun geld te verdienen.

Ik kreeg geen zakgeld meer toen ik een baan had gevonden, en dat was toen ik 12,5 was. Mijn ouders vonden dat ik toen zelf voor mijn geld kon werken.

Ik wil ook wel die 22 euro zakgeld!!!
Maar die krijg ik niet.

Hier nog een kleine tip:
Ga je ouders negeren!
Je ouders zullen dan helemaal gek worden van de zenuwen, omdat ze niet weten wat er met je aan de hand is.
Uiteindelijk zullen ze je vragen wat er aan de hand is, negeer dit!!!
Pas als je ze een paar dagen lang hebt horen smeken om een antwoord moet je zeggen: "Ik zeg pas wat er is als jullie mij €.... geven".
Het vergt even tijd en gedult, maar dan heb je ook wat.
Helaas werkt dit maar één keer, dus dit trucje kun je alleen gebruiken in noodgevallen (dit is afhankelijk van wat je je ouders nadat je het geld hebt ontvangen verteld).

Succes!!!

Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijke schade, materiele schade of emotionele/immateriele schade!!!

10 jaar geleden

W.

W.

Nou daar zijn we wat mee opgeschoten zeg. Beetje jammer zo'n artikel.

10 jaar geleden

W.

W.

...Juist.

10 jaar geleden

Z.

Z.

je kan ook uit je moeder haar tas wa geld jatten

10 jaar geleden

B.

B.

hallo zielige mensen zonder geld !

kijk mijn truc heeft me een gratis laptop en 3000 euro duure electrische brommer en een i-fone 3g opgelever de zoghete lieve lening je kijkt lief je spaart een beetje geld maar in je wanhoop gaat het niet snel genoeg je moeder/vader zecht ooh kind ik help je wel en jij stelt een lening voor dit is de truc het kost tijd maar het is het waard

je kijkt naar iets wat je wilt hebben zoals dat nieuwe mobielte dat idereen heeft

zorg dat je ouders dit mobiltje overal ziet in bladen op de berau open het op de computer als ze langs loopt neem een vriend(in) mee die hem heeft enz

dan ga je "SPAREN" niet echt maar net genoeg dat ze denken dat je je best doet

dan ga zielieg doen van bohoe het gaat niet snel genoeg en zometeen is het uit de colectie

begin met praten vragen op voorschot zakgeld baantje nemen die je nooit kunt nemen enz

dan zeg je willen jullie hem niet voorschieten en dat ik hem dan terug betaal en als ze nee zeggen gewoon in mee gaan en steeds aardig doen maar teleur gesteld dit zal aan ze vreten en dan doen ze het wel :D werkt gegarandeert

10 jaar geleden

A.

A.

Jaa halloo! Ik heb wel geld nodig, maar ik ben niet zo zielig dat ik dat mijn ouders aandoe. Ik voel me al rot als ik vraag of ik wat geld mag lenen! Jeez, hoe kunnen jullie leven met dat gevoel dat je je ouders pijn doet! Geld is nou ook weer niet alles!

7 jaar geleden

S.

S.

Ik gebruik mijn zakgeld voor Netflix, je kunt dit ook met vrienden delen!
Het duurste abonnement is volgensmij 12 euro en je kunt voor ieder een eigen account maken. Er is wel een limiet aan accounts, volgensmij 7.
Als je met zijn vieren doet ben je ieder maar 3 euro per maand kwijt!

Kleedgeld hoef ik echt niet, mijn moeder houdt van shoppen. Dus elke keer als ik iets nodig heb loop ik wel met 2 extra kledingstukken de winkel uit :"D

6 jaar geleden