Op kamers en de kans op whiskytepels

Op kamers en de kans op whiskytepels

Door Luuk

De miniatuurschroeven van mijn nieuwe Ikea-bank zijn verschrikkelijk lastig vast te draaien. Het is haast als vingeren.

Waarbij de schroefkop de clitoris is en je vingers langs het knopje glijden, wachtend op dat geruststellende geluid: klik.

Als dit geen metafoor zou zijn, mag ik hopen dat ik nooit daadwerkelijk klik hoor. Dat zou namelijk betekenen dat ik voos met een robot. En het lijkt me vrij ongemakkelijk om motorolie van je mannelijk lid af te moeten schrobben.

Drastische verandering

Waarom ik een bank in elkaar aan het schroeven ben? Voor mijn nieuwe en allereerste studentenkamer in Amersfoort. Ik heb hier al een paar weken geslapen, maar de inrichting voelt als een drastische verandering.

Zoals het hele studentenleven dat eigenlijk is. Een magnetronmaaltijd bijvoorbeeld: dat beschouw ik tegenwoordig als iets om in mee leven te blijven, in plaats van iets wat ik om twee uur 's nachts eet na een sessie gamen, lezen en film kijken. Elke hap draagt bij aan het voortbestaan van Luuk.

Oase aan voedsel

Iedereen heeft me van tevoren verteld hoe het zou zijn om op kamers te gaan en hoe geweldig het is wanneer je alles kunt doen wat je wilt. Maar dat heb ik altijd al kunnen doen. Er is me ook verteld hoe het voelt als je in het weekend bij je ouders thuiskomt: alsof je een oase aan voedsel binnenwandelt.

Ik heb gezocht, tijdens mijn eerste weekend thuis, maar ik kon deze oase echt niet vinden. Maar misschien moet-'ie nog herstellen, ik heb in de afgelopen achttien jaar immers het hele huis leeggevreten.  

Whiskytepels

Het is wel fijn hoor, op kamers wonen. Ergens wil ik weer terug naar mijn oude huis, terug naar het bekende en mijn ouders, maar als je niet doorzet zul je toch nooit ergens anders komen? En ik voel me best wel thuis in Amersfoort. En ik heb er gelukkig een internetaansluiting.

En in deze stad is meer diversiteit. Meer kans op een zeldzame vondst, zoals een meisje dat haar tepels in whisky dipt en mij dan 'voedt', citerend van de show Bored to Death. Daar ben ik wel aan toe, na achttien jaar in Limburg waar dames dat maar raar vinden.

Meh

"De rest van de wereld vindt dat ook raar, Luuk," zegt een stemmetje in mijn hoofd. "Meh," antwoord ik tegen mezelf. "De rest van de wereld heeft de rest van Luuk nog niet gezien."

Gepubliceerd op 7 februari 2012
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

De kans om in Amersfoort whiskytepels tegen te komen is nagenoeg 100%. Geniet ervan!

10 jaar geleden

K.

K.

Viespeuk.

10 jaar geleden

J.

J.

Die foto is van voor mijn bezoek, muahaha. Die doos is inmiddels al ritueel verkracht.

10 jaar geleden

L.

L.

Whahaha amersfoort is de bom!! Woon er al een flinke tijd en stappen is er iig nooit saai;)

10 jaar geleden

K.

K.

Is dat een hint? Bied jij je tepels bij deze aan Luuk aan?

10 jaar geleden

L.

L.

Kim laat er geen gras over groeien, maar ik denk dat je ze ontmoet op een onverwacht moment. Laten we niet te romantisch worden.

10 jaar geleden

K.

K.

Een onverwacht moment en op een onverwachte plek. OP SCHOLIEREN.COM!Niet?

10 jaar geleden

L.

L.

Is dat een hint, Kim? Ik zal hem moeten negeren, je bent mijn baas!

10 jaar geleden

I.

I.

Dat valt me nou tegen Luuk, wel een Ikea bankstel maar geen Ikea stapelbed.

10 jaar geleden

L.

L.

@Ikkuh
Een twijfelaar is haast een 2-persoons, toch wel wat handiger.

10 jaar geleden