Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Oorlogswinter-held: 'Misschien werk ik over twee jaar wel in de bouw'

Oorlogswinter-held: 'Misschien werk ik over twee jaar wel in de bouw'

foto: Janey van IerlandHij is zestien jaar. Won een Gouden Kalf. Stond met 'Oorlogswinter' op de shortlist voor een Oscar en had de hoofdrol in 'Lover of Loser'.

Maar Martijn Lakemeier weet niet of 'ie door gaat met acteren.

"Misschien wil ik over twee jaar wel in de bouw of iets anders."


Vroeg opstaan


Als ik Martijn bel, neemt zijn vader op. "Martijn is nog even aan het ijshockeyen, hij komt eraan," vertelt hij mij. Na een paar minuten kan ik mijn vragen op Martijn zelf afvuren. Vragen over zijn school. Want, ook al is Martijn ondertussen beroemd, hij zit gewoon nog in 4 HAVO. En is van plan dit ook af te maken.

"Het vroege opstaan vind ik eigenlijk niet eens zo erg," als ik vraag naar zijn grootste ergernis op school. "De nutteloze uren die ik op school doorbreng, daar erger ik me aan. Tussenuren en zo, dat ken je vast wel." Hell yeah, dat wij dat kennen!


Rare situaties


Zijn leraren nou ook anders tegen hem gaan doen? Eerst hadden ze de pik op 'm, maar dat ze nu op eens heel aardig doen.
"Leraren doen niet echt anders zoals jij dat voor je ziet," zegt hij. "Maar er zijn soms wel hele rare situaties. Laatst bijvoorbeeld, ik was mijn pasje om in de studieruimte te kunnen komen vergeten. Ik moest naar de secetaresse van het schoolhoofd om mijn pasje op te halen. Ik kreeg een enorme preek dat het dom van me was dat ik mijn pasje vergeten was, en na de preek vroeg ze om een handtekening voor haar zoontje."


Toneelschool?


Heb je je al ingeschreven bij de toneelschool, zodat je daar meteen terecht kan als je je havo-diploma hebt?
"Nee, eigenlijk niet. Er zijn nog zoveel dingen die ik leuk kan gaan vinden in mijn leven. En het acteren is heel erg leuk op dit moment, maar misschien wil ik over twee jaar wel in de bouw of iets anders. Dus ik heb nog totaal geen idee wat ik hierna wil gaan doen."


Krabbels en respects


Van te voren heb ik op Martijns Hyves gekeken (je moet voor de grap eens kijken) de krabbels en reacties en respects op foto's die hij krijgt zijn niet normaal! Hoe gaat hij daar mee om?
"Ik heb al een vriendinnetje. Dus ik ben sowieso niet geintresseerd in de meisjes. Maar het is wel raar als je opeens zoveel aandacht krijgt. Ik hou het maar gewoon op afstand, want ik ben blij met mijn vriendinnetje."

Gepubliceerd op 11 februari 2010
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Leuk, maar het lijkt mij vreselijk om beroemd te zijn: laat mij maar lekker in mijn eigen wereldje leven ^^

12 jaar geleden

S.

S.

Heb je de boeken Lover of Loser & Oorlogswinter eigenlijk zelf gelezen?

12 jaar geleden

G.

G.

Leuk interview, maar beetje saaie jongen, of niet?

12 jaar geleden

L.

L.

nou, ik zou 'm niet buiten laten staan als ie voor mn deur stond :P

12 jaar geleden

D.

D.

Goei film maar het boek was veel beter, de film ging te snel naar het einde en dus (haast) geen spanning, wel leuk die engelse

12 jaar geleden