Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Nuchtere noorderlingen

Nuchtere noorderlingen

Door Ivo

Wij Groningers zijn een nuchter volkje. Ook al wordt onze provincie aangevallen door een legioen aan aliëns, bij ons blijft het glas half vol. Morgen wordt het vast beter, denken we dan. Always look on the bright side of life, dat werk.

Maar sinds kort is Groningen in rep en roer. We zijn de aardbevingen in onze provincie zat. Wij zijn de scheuren in onze huizen zat. En daarom willen we dat de gaskraan verder dicht wordt gedraaid. De gaswinning in onze provincie zorgt namelijk voor steeds meer aardbevingen. Een groot issue voor ons noorderlingen.

Uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat onze veiligheid jarenlang geen rol speelde bij de gaswinning. De overheid was vooral geïnteresseerd in een zo hoog mogelijke winst. Er is geen fuck gegeven om onze veiligheid. En daarom zijn we boos. Heel boos. Maar dat heeft lang geduurd. Het kost namelijk heel veel moeite om ons, nuchtere Groningers, boos te krijgen.

Begriepst mie nait dan?

Zelfs om een spreekfoutje maken we ons nooit druk. Mijn overgrootoma riep altijd 'Begriepst mie nait dan?' (Begrijp je me niet, dan?) als ze wat fouts zei en iemand er een opmerking over maakte. Of neem nou bijvoorbeeld onze trots van het noorden: FC Groningen. Als ze verliezen zijn we misschien even verdrietig, maar na een paar biertjes bekijken we het weer van de nuchtere kant. We staan nu immers bovenaan... in het rechterrijtje.

Veel Groningers blijven zelfs hun hele leven hier wonen. Waarom naar die drukke randstad als het hier zo fijn is? Hier hebben we ook een grote stad (Groningen) en bovendien tal van mooie dorpen eromheen. Niets is beter toch?

Maar nu zijn we dus heel erg boos. Woest. Al jarenlang worden we geteisterd door die vervelende aardbevingen. En de politiek wil er in onze ogen helemaal niets aan doen. Een VVD-kamerlid riep zelfs in de trein terug naar Den Haag dat het hem niet om onze veiligheid gaat. Winst willen ze maken. En dat breekt ons hart. Daarom voeren we actie. Die gaskraan moet en zal verder dicht. Laat ze in de randstad maar koude voetjes hebben.

Gepubliceerd op 19 februari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Er gaat niets boven Groningen zullen we dan maar zeggen.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.