Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Nike en Amber vloggen over online proefcolleges

Nike en Amber vloggen over online proefcolleges

Een studie uitproberen vanachter je computer, dat leek Nike (17) en Amber (17) wel interessant. Allebei zitten ze in de bovenbouw van het vwo en zijn druk bezig met het kiezen van een vervolgopleiding. Komende weken testen zij de online collegereeksen van Wageningen University én vloggen over hun ervaringen.

KLIK HIER OM JE OOK AAN TE MELDEN VOOR EEN ONLINE COLLEGEREEKS

Ze beantwoorden vragen zoaIs: 'Is het handig?' 'Geven de online colleges een goed beeld van de studie?' 'Hoe zorg je ervoor dat je niet afhaakt?' 'Kan het een meeloopdag vervangen?' Een kort voorstelrondje.

Amber Roos, 17 jaar

Welk niveau doe je nu?
"Ik zit nu in 6 Gymnasium, dus ik moet echt gaan kiezen dit jaar."

Welke online collegereeks ga je volgen?
"Tourism"

Waarom die?
"Ik twijfel nog heel erg tussen een echte bèta-studie en een bredere studie. Deze collegereeks leek me heel interessant omdat het sociologie, economie en ecologie bevat, heel breed dus. Zo kan ik er hopelijk achter komen of een studie die wat breder is bij mij past of niet."

Wat verwacht je van de online collegereeks?
"Dat ik een goede indruk kan krijgen van de studie en hopelijk ook nog wat kan leren van de lessen."

Wat heb je al gedaan om een studiekeuze te maken?
"Ik heb al eerder een online collegereeks gevolgd. Ook heb ik in de 4e via school meegedaan aan Junior Consultancy Training bij Wageningen University. Verder heb ik al heel wat open dagen bezocht, ben ik een keer gaan proefstuderen en heb ik een meeloopdag gevolgd."

Nike Soffree, 16 jaar

Welk niveau doe je nu?
"Ik doe vwo5 met het profiel NGT.

Welke online collegereeks ga je volgen?
"Ik ga de online collegereeks Bodem, Water, Atmosfeer volgen."

Waarom die?
"Vooral om een betere indruk te krijgen van Wageningen University en de studiemogelijkheden. Het  onderwerp lijkt mij ook leuk, alhoewel dit niet per se is wat ik wil gaan studeren."

Wat heb je al gedaan om een studiekeuze te maken?
"Ik ben vanuit school nog niet begeleid in mijn studiekeuze, dat gaat dit schooljaar beginnen. Ik ben zelf wel al naar de open dag van Wageningen University geweest en ik heb een online collegereeks over de biobased samenleving gevolgd."

Tussen welke studies twijfel je?
"Pff, tussen een heleboel studies! Ik merk wel dat ik voorkeur heb voor een wat algemenere bachelor (bijvoorbeeld iets scheikundigs of biologisch) en een master waarbij ik meer in de richting ga van voeding en gezondheid, want dat vind ik het leukst."

Vanaf 3 oktober zijn de vlogs van Nike en Amber te bekijken op Scholieren.com/proefstuderen

Gepubliceerd op 20 september 2016

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.