Muziektalent: Marise en Hidde

Pepijn

Hidde (17) en Marise (14) traden als het muzikale duo 'Marise en Hidde' op tijdens de finale van de Unicef Talent Battle. Ze schopten het tot de tweede plaats met het nummer Proud. Erg bijzonder, want het duo speelt pas een jaar samen. Ik belde met Marise over hun optreden, het schrijven van nummers en meer.

Scholieren.com is dol op de Talent Battle, waar schoolbands tegen elkaar strijden om een landelijke titel. In deze minireeks interviewen we drie muzikale talenten die het tegen elkaar opnamen in de finale. Ditmaal: Marise en Hidde.

Marise en Hidde ontmoetten elkaar op de plek waar vele bands beginnen: op school. Marise: "We speelden allebei in een rockband met mensen van school. In die band kwamen we erachter dat we beiden juist rustige, singer-songwriter-achtige muziek leuk vinden. Daarom gingen we samen dat soort nummers schrijven."

Niet lang daarna ging het duo ook optreden: "We hadden ons eerste optreden in het Borghuis, een soort muziekpodium bij ons in de buurt." Na dat eerste optreden hadden ze volgens Marise de smaak te pakken: "We zijn daarna ons repertoire gaan oefenen en gaan optreden op school. Later gaven we ons op voor de Unicef Talent Battle en we wonnen de tweede prijs."

Veel popliedjes in eigen stijl

De twee noemen vooral vrouwelijke artiesten als hun voorbeeld: "We luisteren veel naar Adele, Anouk en Ilse DeLange. Zelf spelen we ook zulke liedjes. We houden van popcovers die we dan in onze eigen stijl spelen."

Voor de Unicef Talent Battle speelden Hidde en Marise het zelfgeschreven nummer Proud. Marise legt uit waarom ze daarvoor kozen: "Het was in eerste instantie niet speciaal voor de Battle geschreven, maar we vonden het uiteindelijk een nummer dat wel bij Unicef paste. Op deze wereld moeten veel mensen vluchten, voor oorlog of voor hun angsten. Proud gaat over je angsten overwinnen en trots zijn op jezelf, ondanks alles wat je hebt meegemaakt."

De toekomst

Marise wil in de toekomst graag verder als duo, maar dit kan lastig worden: "Ik zit pas in de tweede klas, maar Hidde gaat volgend jaar al studeren. Dat kan lastig worden qua oefentijd en optreden, maar we willen wel graag doorgaan. Optreden is veel te leuk om ermee te stoppen."

Ook het maken van eigen nummers smaakt naar meer. "Proud was ons eerste nummer en dat nummer is al best goed gelukt. Daarom ben ik nieuwsgierig naar de volgende nummers die we nog gaan schrijven en spelen."

Beluister hieronder het nummer Proud van Marise en Hidde:

Gepubliceerd op 7 december 2015

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.