Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

Mila en Jasmijn gingen toch op examenreis: 'ik had het niet willen missen'

Door het coronavirus zagen de afgelopen maanden er volledig anders uit dan we hadden gedacht. Zeker voor de scholieren die eindexamen deden, of eigenlijk, niet deden, was dit het geval. Toch hebben sommigen van jullie ervoor gezorgd dat niet álles in het water viel. Mila en Annemijn gingen gewoon op examenreis naar Kos en Albufeira. 

"Onze vlucht was twee keer geannuleerd en we hebben uiteindelijk via een andere reisorganisatie moeten boeken, maar we wilden hoe dan ook gaan", vertelt de 17-jarige Mila Snel. Ze is dit jaar geslaagd voor de havo en had vorig jaar al bedacht dat ze met haar beste vriendin naar het Griekse eiland Kos wilde. 

In januari werden de tickets geboekt, maar niet lang daarna dreigde de vakantie alsnog in het water te vallen vanwege corona. "Op Kos is maar één besmetting geweest. Toen bleek dat er weer vluchten gingen, hebben we alsnog tickets geboekt. Ik heb hier ook familie wonen, dus we zouden altijd bij hen terecht kunnen als de grenzen weer dicht zouden gaan."

Mondkapje

Zo gezegd, zo gedaan. Op 2 juli vlogen de meiden naar het Griekse eiland. "Vanaf het moment dat we op Schiphol aankwamen tot de aankomst in het hotel moesten we een mondkapje op." Dat de hele wereld kampt met pandemie was verder bijna niet te merken volgens de Papendrechtse. "Het personeel in het hotel draagt mondkapjes, maar verder merk je er hier eigenlijk niks van." 

Hoewel het de eerste dagen nog rustig was op het eiland, begonnen de toeristen langzaam maar zeker toe te stromen. "Er zijn in de bar street een paar tentjes open en daar is het elke avond druk. Er zijn ook veel Nederlanders van onze leeftijd. Iedereen staat bij elkaar en niemand doet moeilijk. Het voelt eigenlijk alsof je normaal op vakantie gaat." 

Albufeira

Ook Jasmijn van Oeveren (17) besloot haar examenreis naar Albufeira gewoon door te laten gaan. Met zijn elven zaten ze in een villa in de Portugese badplaats. "Veel mensen hadden meteen na de examens hun reis geboekt en die konden niet doorgaan. Mijn vriendinnen zitten in 5vwo, dus wij konden pas later gaan. Daardoor kon onze vakantie gelukkig wel doorgaan."

De meiden wisten dat er niet veel open zou zijn in Albufeira, maar besloten toch te gaan. "We hebben even getwijfeld of het wel verstandig was, maar toen er weer vluchten gingen, vonden we dat we het gewoon moesten doen."

Iedereen ging er op af en dat liep uit de hand - Jasmijn

Portugal is zwaar getroffen door het coronavirus en de maatregelen zijn daar dan ook strenger dan op Kos. Afgelopen week kwamen er verhalen in het nieuws over Nederlandse jongeren die de boel op stelten zetten in 'Albu' en zich niet aan de regels hielden. "Er was op de strip een club open, Albufissa. Die was van 11 tot 2 open en er mochten maar heel weinig mensen in. Iedereen ging natuurlijk daar op af en dat liep uit de hand", vertelt Jasmijn. 

Huisfeestjes

De meidengroep hoort zelf niet tot de onruststokers. "Ik snap wel dat mensen er raar van opkeken hoe het er daar aan toe ging. Iedereen zocht elkaar op en dat is niet verstandig. Maar aan de andere kant, als er één club opengaat tijdens je vakantie, dan is het ook niet raar dat je daar naartoe gaat."

Ondanks de onrust en de maatregelen is Jasmijn blij dat ze toch gegaan zijn. "Er waren kleine huisfeestjes en we konden genieten van de zon en het strand. Het is een andere vakantie geworden dan we hadden verwacht toen we boekten, maar ik had het niet willen missen."

Gepubliceerd op 14 juli 2020
ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.