Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee

Mijn top 5 Netflix-series om te bingen tijdens deze natte dagen

Hoe graag we ook doen alsof het niet zo is, bij iedereen slaat de dip wel een keer toe in de winter. Zeker als de lente maar niet wil beginnen, zoals nu het geval is. Je wil gewoon lekker in bed of op de bank liggen met een snack in de hand, genietend van je serie. Well, I got you! Dit is mijn top 5 van (niet zo bekende) Netflix-series om te kijken terwijl het buiten koud en nat is.

1. iZombie (drama)

Deze serie gaat over Liv, een dokter die in een zombie is veranderd en nu in een lijkenhuis werkt om aan haar voedsel te komen. Het heeft over de afgelopen jaren wat meer populariteit gekregen, maar is nooit echt viraal gegaan. Dat vind ik best jammer  aangezien het concept zo origineel is. Het is heel verfrissend om een nieuwe kant te zien van het bekende ‘zombie-invasie’ concept, wat al zo vaak is gebruikt dat het haast een eigen genre is. Kortom: lekker origineel met veel drama om je altijd geboeid te houden.

2. Drakenprins (animatie, fantasie)

Deze serie komt van dezelfde makers als Avatar en heeft ook een soortgelijke sfeer. In deze wereld leven mensen en elven gescheiden van elkaar, na jaren van oorlog. Er heerst nog steeds veel haat en wanneer het ei van de drakenkoning wordt gestolen, komen er huurmoordenaars om wraak te nemen. De zoons van de koning vinden het ei en besluiten om het terug te brengen, om zo vrede te creëren tussen mensen en elven. Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar het is een leuke serie voor zowel jong als oud als je van fantasie houdt.

3. Something in the Rain (romantiek)

Something in the Rain is een zogenaamd K-drama; een Koreaanse dramaserie. Je moet wel van ondertiteling houden, want het is volledig Koreaans gesproken. Het verhaal gaat over Jin-a. Wanneer het broertje van haar beste vriendin terugkomt na een paar jaar in Amerika, worden ze spontaan verliefd. Het grote probleem is dat de familie van Jin-a de jongen maar niks vinden. Dit is de meest schattige serie die ik in tijden heb gekeken en liet me spontaan verlangen naar een geliefde. Het gaat best traag (gemiddeld 1 uur en 10 minuten per aflevering), maar ik heb me geen seconde verveeld. Een aanrader dus!

4. The Last Czars (geschiedenis)

In deze docu-achtige serie zie je hoe de Russische revolutie tot stand kwam vanuit het standpunt van de Romanovs, de laatste tsaren-familie. De enige zoon en troonopvolger van Tsaar Nicolaas heeft een ernstige ziekte, waardoor een nep-heler het paleis in wordt gehaald en voor drama zorgt. Het is een intense serie met mysterie en intrige.

5. American Vandal (documentaire)

Deze serie was oorspronkelijk een documentaire op Vimeo, maar is naar Netflix gehaald met een tweede seizoen. Ieder seizoen wordt er een nieuw waargebeurd mysterie onderzocht om erachter te komen wie de vandaal is. Zo was het in seizoen twee het geval dat iemand de limonade in de kantine van een school had vergiftigd. De vandaal bleef vervolgens met verschillende acties de school terroriseren. Het is spannend, intens en houdt je de hele tijd op het puntje van je stoel. Wie heeft het gedaan?

Hopelijk heb je nu alles wat je nodig hebt om de laatste koude maanden door te komen!

Gepubliceerd op 8 maart 2020

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.