Mijn slechte voornemens voor 2020

Mijn slechte voornemens voor 2020

Door Mette

Het is 2020! Gelukkig nieuwjaar allemaal! Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens, die dingen die iedereen zo aan het einde van het jaar weer op een lijstje zet. Ik vind het maar onzin, omdat ze bij mij toch altijd mislukken. Dus omdat ik er niet meer aan mee wil doen, bij deze mijn slechte voornemens voor 2020. 

1. Evenveel op mijn telefoon zitten

Ik zou willen dat ik minder op mijn telefoon ga zitten in het nieuwe jaar. Ik vind namelijk van mezelf dat ik er per dag teveel op zit. Vaak tik ik die 6 uur wel aan (mede door dat Netflix-uurtje en vooral in de vakantie neemt mijn schermtijd toe.) Maar ik weet toch wel dat het me niet echt gaat lukken om mijn telefoon minder vaak te pakken. Dus ik ga vrolijk door met evenveel uren op mijn telefoon te zitten.

2. Evenveel stressen voor de toetsweek

Een paar werken voor mijn toetsweek begint probeer ik altijd een goede planning te maken, want anders krijg ik niet alles geleerd en ben ik om halftwee 's nachts nog bezig voor de volgende dag. Maar ik houd die planning toch nooit helemaal aan.

3. Meer kleding kopen 

Ik houd van kleding en van shoppen. Dit doe ik dan ook redelijk vaak. Voor mijn portemonnee zou het goed zijn als ik iets minder geld spendeer aan het kopen van kleding. Maar ik houd zoveel van kleding, dat ik in 2020 lekker alleen maar meer ga kopen.

4. Koffie

Ik vind koffie echt ontzettend lekker. Vooral met een lekker schuimlaagje erop en met een siroopje erdoor. Ook word ik er altijd lekker wakker van. Ik probeer het niet elke dag te drinken… in plaats van dat ik misschien wat zou kunnen minderen met het nuttigen van mijn koffietjes (zo goed is cafeïne namelijk niet voor je), ga ik in het nieuwe jaar gewoon meer lekkere soorten proberen.

5. Chocola vreten

Zo vaak hebben we eigenlijk niet chocola in huis, maar als het er is, ga ik ook helemaal los. Allerlei soorten verdwijnen in mijn kamer. Vooral die karamel zeezout van Tony's Chocolonely kan ik echt niet weerstaan. En van chocola word je ook nog eens hartstikke happy! Chocola is gewoon leven! Dus waarom zou ik stoppen met het eten van dit geweldige goedje.

6. Vaker nutteloze dingen doen

Nu ik in mijn eindexamenjaar zit, heb ik het eigenlijk altijd wel druk met van alles. Ook als de se-week even niet op de loer ligt, bijvoorbeeld met mijn pws en al die leuke tekenopdrachten. 

Een paar onderzoekers hebben ooit vastgesteld dat als je iets leuks en relaxeds doet, dit je imuunsysteem een boost geeft, die je wel drie dagen kunt voelen! Dus ik neem me voor om af en toe gewoon een nutteloos dagje (ja, wel in het weekend helaas) in te lassen, en dan bijvoorbeeld gewoon een paar uur een serie te kijken en allemaal lekkere dingen te eten. 

Zo, dit zijn mijn slechte voornemens voor 2020. Eigenlijk voelt het veel beter dan het hebben van goede voornemens. Ik weet namelijk zeker dat mijn voornemens van dit jaar wél uit zullen komen. Wat zijn jouw slechte voornemens voor 2020?

Gepubliceerd op 3 januari 2020
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

H.

H.

je bolle pauper moeder

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.