Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mijn grote liefde: de adventskalender

Mijn grote liefde: de adventskalender

Door Mirte

Misschien heb je er wel een thuis staan: een adventskalender. Iedere dag een hokje openmaken en kijken wat er vandaag dan weer achter zit. En dat dan 24 of soms zelfs 31 dagen lang!

Een paar jaar terug racete ik nog uit bed om snel naar mijn adventskalenders te rennen en het hokje van die dag open te maken. Nu, een paar jaar later, is dat nog niet zo heel erg veranderd.

Van poes tot spa

Nog steeds ben ik iedere dag benieuwd wat er vandaag weer tevoorschijn komt. Dit jaar ben ik gegaan voor een adventkalender voor mijn poezen, een kraskalender en een spa-kalender. Een adventskalender staat ook eigenlijk áltijd op mijn verlanglijstje.

Zo'n kalender vind je zo ongeveer in elke winkel, maar wist je dat 'ie eigenlijk vanuit het christendom komt? In de kerk wordt op de vier adventszondagen voor kerst een kaarsje aangestoken van de adventskrans. Later kwamen daar de adventskalenders uit voort om af te tellen tot kerst. Toch best raar dat er uit zoiets een grote doos met 26 hokjes is ontstaan. Hoewel, mij hoor je niet klagen.

Verschillen 

En dan heb je ook nog eens zóveel verschillende soorten adventskalenders. Met badspulletjes, chocolade, snoep, sieraden en zelfs met make-up. Ze hebben er nu zelfs ook één voor katten en honden gemaakt! Wat ook super fijn is, is dat de kalenders er in verschillende prijsklassen zijn. En je kan ze ook gewoon zelf maken, super leuk om zoiets persoonlijks te hebben. Heel simpel: pak een grote doos, maak er 24 of 31 vakjes in en stop in elk vakje een leuk cadeautje. Leuk om cadeau te geven!

Haat 

Buiten dat ik het super leuk vind om iedere dag een hokje open te maken, vind ik het eigenlijk ook weer stom. Het duurt zoooo lang. Het liefst zou ik in één keer de hele adventskalender willen openmaken. En ja, dit heb ik al een keer gedaan. Maar dan is toch dat het echte idee van de adventskalender af, de spanning van iedere dag een verrassing. Dus mijn advies: probeer de verleiding te weerstaan en maak er per dag maar ééntje open. Dan heb je toch weer een reden om snel uit bed te komen.

Lees ook
Kerst: lichtjes en familie of gewoon een vrije dag?

Gepubliceerd op 20 december 2021
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.