Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Mijn grote liefde

Mijn grote liefde

Door Rixt

Ik ken hem al mijn hele leven. Onze eerste ontmoeting vond zo'n zeventien jaar geleden plaats via mijn vader en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Hoewel ik hem dus al lange tijd ken, word ik nog altijd warm van binnen als ik aan hem denk. Bijna ieder uur gaan mijn gedachten wel even naar hem toe.

Als ik hem zie - en dat is gelukkig best vaak - begin ik te stralen. Ik heb het natuurlijk over de atletiekbaan.

Ik kan me niet veel meer van onze eerste kennismaking herinneren. Het is ook al lang geleden, maar vermoedelijk ging ik mijn vader aanmoedigen tijdens een wedstrijd. Toen ik eenmaal kon praten, besloot ik dat ik ook wilde 'ardlopen'. Een paar jaar later, toen ik e-i-n-d-e-l-i-j-k zes was, trainde ik dan voor het eerst op die mooie rode baan.

Mijn plekje

Vandaag de dag breng ik zo'n tien uur per week door op de atletiekbaan. Ik geef atletiektraining en ik train zelf ook altijd nog trouw een keer of drie per week. Sterker nog, ik ben zo vaak op die atletiekbaan, dat mensen beginnen te vragen of ik er niet beter een tentje kan neerzetten.

Doordat ik al jaren op de atletiekbaan rondloop, ken ik heel veel mensen. Dat ik daarnaast ook nog eens behoorlijk wat training geef, zorgt ervoor dat er altijd wel mensen zijn om gezellig mee te praten. De meesten kennen mij en ik ken ook veel van hen. Daardoor voel ik me er helemaal thuis. 

Een feestje

Ook ben ik opgegroeid op deze plek. Ik kom er natuurlijk al sinds kinds af aan, dus de atletiekvereniging voelt net zo vertrouwd als bijvoorbeeld school. Bovendien heb ik mijn twee beste vriendinnen op de atletiekbaan leren kennen. De trainingen zijn dus altijd een feestje voor mij.

Tot slot is training geven echt mijn passie en dat doe ik dus ook vaak. Ik kijk er altijd naar uit om een groep kinderen te leren hoogspringen, hordelopen of discuswerpen. Al met al genoeg redenen dus om een grote liefde te ontwikkelen voor deze plek. 

In voor- en tegenspoed

Het idee dat ik over een jaar ga studeren en dus misschien over een tijdje niet meer altijd naar deze baan ga, doet nu al pijn. Het voelt een beetje als verraad. Deze atletiekbaan is mijn grote liefde en ik denk niet dat daar ooit een andere atletiekbaan tussenkomt. 

Lees ook
Cijfers voor gym, schaf ze af!

Gepubliceerd op 1 oktober 2021
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.