Micha (16) is fan van Andrew Tate: 'Krijg motivatie als ik hem zie'

Micha (16) is fan van Andrew Tate: 'Krijg motivatie als ik hem zie'

Door Klaas

Andrew 'Top G' Tate is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. De voormalig kickbokser heeft met zijn controversiële uitspraken zich de woede van veel mensen op de hals gehaald. Toch zijn er ook mensen die de ideeën van Tate nog niet eens zo gek vinden. Micha (16) is daar een van. Hij vindt alle haat op Andrew Tate niet terecht.

Als Andrew Tate begint met het verspreiden van filmpjes op sociale media krijgt de ex-kickbokser al snel veel (negatieve) aandacht. Binnen de kortste keren is hij een waar internetfenomeen. Ook Micha komt op deze manier met Tate in aanraking: "In het begin kreeg ik op YouTube veel van z'n filmpjes te zien. In eerste instantie vond ik 'm nogal een rare vent. Daarna ben ik gaan luisteren naar zijn podcast, en toen kwam ik erachter dat ik het wel redelijk eens ben met het merendeel van zijn uitspraken."

Vertekend beeld

Tates uitspraken doen online veel stof opwaaien. In korte filmpjes, waarin hij vaak met een zonnebril en sigaar verschijnt, vertelt hij zijn ongezouten mening. Hij doet dan uitspraken als "een vrouw behoort toe aan de man met wie ze een relatie heeft" tot "het is walgelijk als een vrouw met verschillende mannen naar bed gaat. Goede vrouwen willen dat niet. Als een vrouw zegt dat ze dat wil, dan is ze zwaar beschadigd."

Het zijn vaak deze filmpjes waar mensen mee clashen. Micha begrijpt wel waarom Tate in zo'n slecht daglicht wordt gezet. "Uit zijn podcast, die in de regel om en nabij een uur duurt, worden clips van dertig à zestig seconden gehaald, en dat wordt dan online gezet. Zo worden veel van zijn uitspraken volledig verkeerd geïnterpreteerd. Mensen maken ervan wat ze ervan willen maken. Als je zo specifiek een klein stukje uit die podcast haalt en dat vervolgens zonder enige context op TikTok plaatst, resulteert dat in mensen die het volledig verkeerd interpreteren."

Andrew Tate wordt dan ook compleet door het slijk gehaald, en dat is volgens Micha niet terecht. "Als je echt naar zijn hele podcast gaat luisteren, kom je erachter dat hij echt niet zo'n vrouwenhater is. Ook door te luisteren naar verhalen van vrouwen met wie hij gedatet heeft, wordt het tegendeel bewezen. Ik kijk niet naar hem als vrouw, zwarte man of LHTBQI’er, maar als witte jongen van 16. Ik kan niet spreken voor andere mensen. Op basis van wat ik over Andrew Tate heb gezien, heb ik geen slecht beeld van hem."

Top G’s invloed

Andrew Tate heeft met name veel invloed op jongere jongens. Deze invloed komt vooral door zijn filmpjes op sociale media. Voor de echte fanatiekelingen is er ook nog het online platform 'Hustlers University'. Op dit platform krijg je voor vijftig euro per maand onder meer video's van Tate te zien met concrete instructies om geld te verdienen. Hier is Micha geen lid van. "Als je daar echt miljonair mee zou kunnen worden, dan zou iedereen daar wel lid van worden. Hij vertelt over technieken die overal op het internet staan."

Toch heeft Tate Micha geïnspireerd om een betere versie van zichzelf te worden. "Ik ben veel consistenter geworden met fitnessen en ik let beter op mijn mentale gezondheid. Ik plan m'n dag de dag van tevoren. Ik zit minder op mijn telefoon en besteed meer aandacht aan school. Dit is pas echt van start gegaan toen ik in contact kwam met Andrew Tate. Hij is niet verantwoordelijk voor alle successen uit mijn leven, maar als ik hem zie krijg ik toch wel een soort motivatie van binnen.''

Negatieve reacties

Vanwege het feit dat Micha een voorstander is van Andrew Tate krijgt hij af en toe wel negatieve reacties: "Ik zat bij de les Nederland en we hadden het over Andrew Tate. Toen ik vertelde wat ik van hem vond kreeg ik veel afkeurende blikken, vooral van de meiden. Daar blijft het dan ook wel bij. Er is nog nooit iemand naar mij toe gekomen om er echt in gesprek over te gaan. Ik heb geen last van de mensen die een probleem hebben met mijn mening over Tate. Ik ben tevreden met mijn leven. Heb ik dan andere mensen hun mening nodig om te weten dat ik goed bezig ben? Nee, dat vind ik niet. Ik vind zelf dat ik goed bezig ben, en dat is voor mij het allerbelangrijkste."

Gepubliceerd op 30 november 2022
ADVERTENTIE

Wat zou je het liefste doen?

Maak een keuze en ontdek welke opleiding bij jou past!

REACTIES

een scholier

een scholier

racist

1 maand geleden

een scholier

een scholier

klaas je bent niet echt knap

1 maand geleden

een scholier

een scholier

Lex

1 maand geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.