Met een goed gevoel het schooljaar afsluiten

Door Elisa

Alle geslaagde examenkandidaten hebben de middelbare school gisteren vaarwel gezegd. Jij moet waarschijnlijk nog één toetsweek doorstaan, maar dan is ook voor jou het einde van het jaar in zicht. Tijd om eindelijk je goede voornemens uit te voeren, die je al vanaf het begin van het jaar op de planning had staan. Hier wat inspiratie om dit schooljaar goed af te sluiten en de vakantie lekker te beginnen.

Je kunt een citytrip voor 4 personen winnen met jouw goede voornemens. Je hoeft ze alleen maar #zwartopwit op Instagram te posten. Check hier snel hoe je meedoet!

#1 Toetsweek vlammen

Hier moet je eerst doorheen, voordat je aan vakantie kunt denken. Onvermijdelijk. Maar misschien kun je voor één keertje op tijd beginnen met leren, zodat je niet compleet overspannen de vakantie in gaat. Inmiddels weet je zelf ook wel wat wél en niet werkt, dus wees eerlijk naar jezelf. Maak een realistische planning waar je je aan houdt. Of kijk het kunstje af bij Schoolhacksvlogger Leanne. Leg je telefoon tijdens het leren een uurtje aan de kant. Beloon jezelf om de zoveel tijd met een aflevering van een serie of muziek. En als je het echt niet alleen kunt, check dan de nieuwste trend in studentenland: YouTube-video's en livestreams waarin je mensen ziet studeren. Schijnt motiverend te werken. 

#2 Vier je eigen vrijheid

Ok, stel, de toetsweek zit erop. Doordat je de afgelopen tijd constant met je neus in de boeken zat, heb je een flink slaaptekort opgebouwd. Daarom kun je nu wel wat ontspanning en afleiding gebruiken. Plan een dagje relaxen in en start een Netflixmarathon van die ene serie waar je al de hele tijd aan wilt beginnen of ga iets totaal buiten je comfortzone doen. Volg bijvoorbeeld een cursus tapdansen en ontmoet nieuwe mensen!

#3 Ontdek of je broertje(s)/zusje(s) stiekem best aardig is/zijn

Al heb je vaak ruzie met je broer(tje) en/of zus(je), heel soms kunnen ze ook lief zijn. Ontdek of dat ook geldt voor jouw broer(tje), zus(je) en neem ze eens mee naar het strand, uiteten of bak samen een taart! Ideale bezigheid voor als al je vrienden toevallig op hetzelfde moment op vakantie zijn. Heb je geen broertjes of zusjes? Ga dan eens op bezoek bij een eenzaam persoon en dan kan je meteen die taart meenemen. Twee vliegen in één klap!

#4 Doe iets liefs voor je moeder of vader

Waarschijnlijk hebben jouw ouders je het hele jaar horen klagen over school en hebben ze je vaak zien stressen om alle toetsen. Je moeder ging niet naar bed als jij tot laat aan het leren was en je vader ontsloeg je van de afwas. Dat is wel een kleine beloning waard. Trakteer je moeder op een gezellige high tea of ga een keer met je vader naar de bioscoop. 

#5 Daag jezelf uit 

Heb jij aan het einde van je geld ook altijd een stuk maand over? Vind je eigenlijk dat je meer zou moeten sporten, maar eindig je steeds weer met een zak chips op de bank? Deze twee voornemens kun je supergoed combineren! Spreek met jezelf een vaste dag af waarop je gaat hardlopen. Elke meter staat voor een cent op je spaarrekening. Dus als je 5 km hardgelopen hebt, zet je 50 euro op je spaarrekening. Eigenlijk een soort sponsorloop met jezelf. Zo zit je aan het einde van de maand niet meer krap en ben je ook nog eens in beweging! 

Citytrip winnen met jou zomervoornemens?

Goede voornemens maak je natuurlijk voor jezelf, maar het is extra leuk als je er wat mee kunt winnen. Samen met notitieblokkenmerk Oxford hebben wij tot en met 18 juni een actie: als jij je goede voornemens voor de zomer #zwartopwit op papier zet, maak je kans op een citytrip voor 4 personen.

Wat moet je doen? Doe een openbare belofte op Instagram: leg op papier vast welke drie goede daden jij gaat uitvoeren en post dit met de hashtags #zwartopwit en #oxfordnotebooks. Tag twee anderen om hetzelfde te doen. 

Lijkt ons een mooie stok achter de deur om je aan je eigen afspraken te houden én er misschien voor beloond te worden. Check de actiepagina voor alle voorwaarden.

Gepubliceerd op 14 juni 2018

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.