Mercer (13) maakte een app met geluids-emoji's

Mercer (13) maakte een app met geluids-emoji's

Door 7Days

Door de telefoon klinkt een knetterhard scheetgeluid, gevolgd door de schaterlach van Mercer Henderson (13). Het Amerikaanse meisje heeft zojuist een emoji-drol verzonden via haar app Audiots. Daarmee kun je emoji’s versturen die geluid maken. "Ik houd van emoji’s en ik houd van rare geluiden, dus waarom zou ik ze niet combineren?"

Door 7Days/Charlotte Goldhoorn

Mercer gaat naar school in San Francisco, houdt van musicals, theater en zingen en is regelmatig op een surfplank te vinden. Ze appt zich een ongeluk met vriendinnen en stuurt spraakboodschappen als ze zich te lui voelt om te typen. "Kan ik emoji’s en gekke geluiden niet combineren in een app?" dacht ze op een gegeven moment. Ze deelde die gedachte met haar moeder en samen besloten ze er werk van te maken. Zelf had Mercer geen verstand van het bouwen van apps, maar ze wisten de juiste mensen in te schakelen. 

Krijsend speenvarken

"Een vriend van mijn moeder is geluidstechnicus voor films en maakt de geluiden. Een grafisch ontwerper tekent de emoji’s. Ik kies de emoji’s uit en bepaal welk geluid waarbij hoort." Ze spreekt in de tegenwoordige tijd, want de app wordt steeds weer aangevuld met nieuwe audiots, zoals Mercer de afbeeldingen met audio-fragment noemt. "Mensen mailen me regelmatig verzoekjes en vrienden vragen ook om nieuwe geluids-emoji’s. Mijn zusje van zeven noemen we chef emoji’s. Zij vertelt ons wat we moeten doen. Ze wilde heel graag een luiaard, dus nu is er een luiaard." Er klinkt een soort krijsend speenvarken door de hoorn. "Ik weet niet eens of luiaards geluid maken, maar ik wilde iets traags en dit paste er het beste bij."

I'm the boss

Drie weken geleden lanceerde Mercer cardoji’s: plaatjes van wenskaarten, inclusief een gesproken boodschap. "Mijn vriendinnen en ik gaan echt niet meer naar de winkel om een kaart te kopen", vertelt ze over het idee hierachter. "Nu kun je via je telefoon een cardoji sturen, bijvoorbeeld om iemand beterschap te wensen. Je kunt het standaardgeluid kiezen of je eigen boodschap opnemen." Audiots is gratis voor iPhone en iPad, de Android-app volgt eind augustus. Sinds twee weken is er ook Audiots 4 Good: een set speciaal ontworpen honden- en kattenemoji’s die in de app wordt aangeboden. Wil je deze downloaden, dan moet je wel betalen: 1,99 dollar voor een goed doel. Mercer: "Ik houd van dieren en ik wil iets goeds doen voor het dierenasiel. De opbrengst van Audiots 4 Good gaat daarheen. Je kunt al deze emoji’s dan onbeperkt gebruiken. Mijn favoriete audiot is een hond die zegt: 'I’m the Boss'."

Broadway

"Al mijn vriendinnen hebben de app, maar je hebt ’m alleen nodig om de berichtjes te versturen, niet om ze te ontvangen. Al meer dan zeventigduizend mensen wereldwijd hebben Audiots gedownload. We werken nu aan meerdere talen, zoals Frans en Spaans. Ik leer Mandarijn op school, dus die taal wil ik ook toevoegen." Mercers beste tip voor als je zelf een app wilt maken? "Vertel het aan anderen. Zij hebben ideeën die jij niet hebt. En het helpt als je mensen kent met een technische achtergrond." Zelf heeft Mercer geen plannen om iets technisch te gaan doen. "Na de middelbare school wil ik optreden in musicals op Broadway. Daarna wil ik dierenarts worden."

Gepubliceerd op 14 augustus 2016

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.