Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Meisjes heerschen over jongens

Meisjes heerschen over jongens

Door Kim

Het is niet de eerste keer dat we erover berichten: jongens zijn dom. Oh nee! Het onderwijs feminiseert. Oftewel, school is vooral ingesteld op meisjes (zelfstandig werken en discipline schijnen geen typische kwaliteit voor pubermannen te zijn, Daan weet er alles van).

Gevolg: minder jongens dan meisjes op het vwo, dus ook in het hoger onderwijs, dus ook in bedrijven. Netwerk had er gisteravond op Nederland 2 een repo over en het CDA wil zelfs 50 miljoen euro vrijmaken voor wat we dan maar de masculinisering moeten noemen. Het wordt tijd voor boy power!

Gepubliceerd op 22 oktober 2009
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Misschien moeten we terug naar aparte jongens- en meisjesscholen.

12 jaar geleden

A.

A.

@ Simon: ik weet het niet hoor... nu hebben de jongens iets om als concurrentie te zien, ze willen toch slimmer en leuker zijn dan de meiden? Laat maar eens zien wat ze kunnen dan!

12 jaar geleden